hvor er østrogen produceres hos kvinder ?

Østrogener ( eller østrogener , som de er kendt uden for USA ) , en gruppe af steroid forbindelser , fungerer som det primære kvindelige kønshormon . Østrogen findes hos både mænd og kvinder , selv om det er til stede i langt højere hos kvinder i den fødedygtige alder ( mellem begyndelsen af menstruationen og overgangsalderen )

Funktion


Den primære funktion af østrogen er at fremme udviklingen af sekundære kvindelige kønskarakterer , selv om det også er involveret i fortykkelse af livmoderslimhinden og andre facetter af regulering menstruationscyklus .

Produktion


Østrogener primært produceres i æggestokkene , corpus luteum og placenta , selv om nogle østrogener fremstilles i små mængder i leveren , bryster og binyrerne .

Advarsel


Forhøjede niveauer af østrogen i kroppen har været knyttet til en større risiko for blodpropper ( en blodprop af koaguleret blod ) , som igen skaber en større risiko for hjerteanfald .

Overvejelser


Østrogen spiller også en rolle i kvindelig mental sundhed . Lav eller svingende østrogenniveau svarer til en betydelig sænkning af humøret hos kvinder .

Sjov Fakta

I både mennesker og mus , har østrogen vist sig at bidrage til at fremme heling af sår .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.