hvor lang tid tager det for HIV at dukke op positiv ?

Human immundefekt virus ( HIV ) er en langsomt virkende ( lentivirus ) retrovirus , der overføres , når en inficeret kropslig væske er i stand til at passere blod barrieren af en ikke-inficerede person . Det primære middel til transmission i den udviklede verden er ubeskyttet sex , vertikal overførsel fra mor til barn gennem amning og ved udveksling af beskidte kanyler . Der er et vindue efter fremsendelse , hvor HIV- infektion vil blive testbare , det tidspunkt hvor hiv bliver opdaget kaldes serokonvertering .

Identifikation Før Serokonvertering


Der er en periode, efter infektion , når HIV- antistoffer er ikke til stede i systemet i sporbare niveauer , men kroppen er montering af en forsvar . I løbet af denne tid , kan en nyligt smittede personer udvikler influenza-lignende symptomer (ca. 2 uger efter infektion ) , men der er ingen andre symptomer . Medmindre en RNA test for hiv er administreret på dette tidspunkt , vil en nyligt smittede person testen negativ

Identifikation efter serokonvertering


HIV-test bruges til at identificere tilstedeværelsen af HIV -antistoffer-. cellerne ansat af immunsystemet i kampene ud af en infektion . Til sidst vil en smittet person gå gennem serokonversion , som er det punkt , hvor påvises indhold af HIV-antistoffer er fundet i systemet , og dette sker omkring 1 måned efter infektion , men kan nogle gange tage op til 6 måneder. Det er derfor, det er vigtigt at blive testet igen 3 til 6 måneder efter en eventuel infektion, som en test udført i løbet af denne tidsramme kan returnere en falsk negativ , og en test udført inden for en måned mulig infektion er meget usandsynligt, at returnere en sand positive .

Typer


Ifølge HIVtest . org , den mest anvendte test i HIV-screening er enzymimmunanalyse , der tester for HIV -antistoffer i blodet . Der er også tests , der kan opdage HIV -antistoffer i væske fra munden og urin , selvom urinprøver kan være mindre nøjagtige end andre tests . Mindre almindeligt anvendte tests til hiv, omfatter dem, der kan afsløre HIV 's RNA direkte , hvorved den tid, det tager at opdage HIV til mindre end 2 uger, men disse er omkostningseffektive uoverkommelige mange steder . Hurtige test kan afsløre HIV-infektion inden for ca 20 minutter , men den normale vente på resultaterne er et par dage .

Bekræftelse


I tilfælde af, at en HIV-test returnerer et positivt resultat , en bekræftende test er kendt som en Western blotting styres; denne test gør brug af gel elektroforese at bekræfte eller afkræfte infektion . Denne test , som er mere kompliceret , men også mere præcis end indledende tests , kan tage op til et antal uger til at bekræfte en diagnose .

Forebyggelse /Solution

Fordi HIV er langsomt virkende , har en lang latenstid og næsten ingen symptomer , indtil latenstid ender , kan rutinemæssig HIV-screening hjælpe fange en infektion tidligt , og mens der ikke er nogen kur mod HIV , kan behandlingen hjælpe sinke udviklingen af aids , hvilket sker en gang T-cellerne er i mindre koncentration end 200 pr mikroliter blod .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.