hvordan gør Gardasil arbejde ?

Hvad er Gardasil ?


Gardasil , en Merck Pharmaceuticals vaccine , beskytter mod to stammer af det humane papillomavirus ( HPV ) , der forårsager 70 procent af tilfældene af livmoderhalskræft hos kvinder , samt to stammer af HPV , som forårsager 90 procent af kønsvorter infektioner . Ved at give immunitet til disse stammer af HPV , forhindrer Gardasil den infektion, som ofte fører til livmoderhalskræft . Gardasil beskytter ikke mod alle stammer af HPV , som forårsager kræft , så rutinepræget screeninger fortsat er nødvendige for kvinder, selv om de modtager Gardasil i en ung alder .

HPV og livmoderhalskræft


Ifølge Center for Disease Control , HPV er en seksuelt overført infektion ( STI ), der er passeret gennem kontakt . Kondomer giver en vis beskyttelse fra HPV , men da kontakte stadig kan forekomme , selv med brug af kondom , de ikke giver fuld beskyttelse .

HPV -infektioner kan manifestere på to forskellige måder i kroppen . Den mest bemærkelsesværdige er gennem kønsvorter . HPV -infektioner , der er til stede som kønsvorter typisk ikke forårsager livmoderhalskræft. Men mange dele af HPV ikke til stede som kønsvorter . I stedet kan de snigende inficere livmoderhalsen , hvis det ikke i første omgang godkendt ud af kroppens immunsystem med tiden forårsager cellulære mutation , der fører til livmoderhalskræft .

Livmoderhalskræft er en let behandlelige form for kræft , hvis det findes tidligt . Men hvis det ikke er fanget snart , kan det være fatalt .

Sådan Gardasil Works


Da HPV er en virus , er det muligt at skabe en vaccine , der hjælper din krop at forsvare sig mod det . Vacciner virker ved at indsprøjte svækkede eller døde virus i kroppen , så din krop kan forsvare sig imod det . Da der er specifikke stammer af HPV , der kan være knyttet til livmoderhalskræft , skaberne af Gardasil målrettet vaccinen for at give kroppen immunitet over for nogle af disse stammer .

Gardasil hjemmeside anbefaler , at piger og unge kvinder alderen ni til 26 modtage vaccinen , især hvis de endnu ikke er seksuelt aktive . Vaccinen gives tre gange i løbet af en seks-måneders periode , og er kun kendt for at være effektiv , hvis gives tre gange .

Gardasil beskytter ikke mod alle streng af HPV . Ifølge den Gardasil hjemmeside , der er mere end 30 genital sorter af HPV , og denne vaccine dækker kun fire. Det forhindrer heller ikke nogen anden sexsygdomme . Bliver ved STI og livmoderhalskræft screeninger , selvom du modtager HPV-vaccine .

Tal med din læge om Gardasil og se om det er det rigtige for dig eller din datter .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.