hvornår er du mest frugtbare i løbet af din cyklus ?

At lære at afgøre , om du er frugtbar eller ej, kan i høj grad øger dine chancer for at blive gravid . En kvinde er mest frugtbar kort før og under ægløsningen . Dette sker en gang per menstruationscyklus. På grund af længden af hver kvindes cyklus er forskellig , hver kvinde er frugtbar i forskellige cyklus dag . At finde ud af, hvornår du har ægløsning du har brug for at se efter tegn på ægløsning

Slim


Efter menstruation , den kvindelige kroppen begynder at producere hormonet østrogen i stigende mængder . Østrogen er ansvarlig for at producere sæd-venlige slim . Dette slim er ofte beskrevet som havende sammenhæng i æggehvider , fordi det er klart og elastisk . Forekomsten af denne slim i skeden er et tegn på, at ægløsning er tæt , og du er frugtbar .

Livmoderhals


Andre tegn på frugtbarhed omfatter placeringen af livmoderhalsen , og åbningen af livmoderhalsen , som kaldes OS. Livmoderhalsen skifter position hele en kvindes cyklus . Det er højt i skeden i begyndelsen af cyklussen , og den OS er lukket . Når en kvinde er frugtbar , livmoderhalsen er lav og OS er åben . En kvinde kan gøre en indre selvstyre eksamen for at afgøre hendes frugtbarhed baseret på livmoderhalsen .

Tidsramme


En kvinde kan være frugtbare i op til seks dage hver cyklus . Det er muligt at forestille sig , når du har haft samleje før ægløsning , fordi sædceller kan leve i frugtbar-type slim i skeden , så længe fem dage . Et æg kan leve i 12 til 24 timer i kroppen efter den bliver frigivet .

Varianter


Det var engang troede , at de fleste kvinder havde 28 dage menstruationscyklus , med ægløsning forekommer på dag 14 . Dette er ikke sandt . Faktisk er kvinder med 28 dage cykler i mindretal . Det er også forkert , at en kvinde har ægløsning på samme cyklus dag hver cyklus . En kvindes ægløsning dag og tidspunkt for frugtbarhed kan være forskellig fra cyklus til cyklus .

Overvejelser

Der er nogle faktorer , der kan påvirke fertiliteten . Stress , motion , kost eller nogen større ændringer i en kvindes normale rutine kan smide ud ægløsning . Visse lægemidler , såsom prævention og frugtbarhed medicin , kan også påvirke , når en kvinde er frugtbar . Nogle medicinske tilstande der beskæftiger sig med hormoner , især østrogen , kan gøre at forudsige fertilitet vanskelig . En sådan betingelse er polycystisk ovariesyndrom , hvilket kan forårsage kvinder at have uregelmæssig cyklus og kan undertrykke ægløsningen helt .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.