typer af prævention injektioner

Prævention injektioner er en bekvem form for prævention . De eliminerer behovet for at huske daglige piller , ugentligt patches eller flytbare enheder . Kvinder får injektionen , og behøver ikke at bekymre dig om graviditet , mens det er aktivt . Kvinder, der er glemsomme drage stor nytte af at vælge en fødsel kontrol , der ikke er kompliceret . Administrationen af disse injektioner er i muskelvæv , som regel i armen , benet eller balder . Mens injektionerne medføre, at nogle ubehag , er det normalt midlertidig .

Typer


Der er tre grundlæggende typer af prævention injektioner . Den første type indeholder kun det syntetiske hormon gestagen , mens den anden type indeholder en blanding af både syntetisk østrogen og syntetisk progestin . Den tredje gang indeholder syntetisk gestagen norethisteron enantate .

gestagen-Kun Indsprøjtninger


gestagen kun injektioner yde beskyttelse mod graviditet i 12 uger. Der er to typer af progestin -only skud : Depo-Provera og Depo-subQ Provera . Syntetisk gestagen undertrykker ægløsningen og tykkere cervikal slim , hvilket forhindrer graviditet . Progestin kun injektioner fra 97 til 99,5 procent effektive til svangerskabsforebyggelse . Det kan øge risikoen for osteoporose . Det kan forårsage vægtstigning , hedeture , hovedpine , nervøsitet , oppustethed , brystspænding , menstruationsforstyrrelser ændringer såsom tunge eller ingen blødning , humørsvingninger og nedsat lyst til sex . Gynækologer forvalte denne skudt i deres kontor .

gestagen og østrogen Indsprøjtninger


Blandet -type indsprøjtninger kun yde beskyttelse mod graviditet i en måned . De typer af blandede type injektioner omfatter Lunelle , Mesigyna og Cyclofem . Blandet type injektioner forebygge graviditet ved at undertrykke ægløsning og forhindre implantation af et æg . Disse billeder har de samme bivirkninger som de progestin kun skudt samt kvalme og opkastning . En kvinde modtager disse billeder på hendes gynækolog kontor . Disse blandet type injektioner er 99 procent effektive .

Noristerat Indsprøjtninger


Disse injektioner indeholder en syntetisk gestagen kaldet norethisteron . Det giver beskyttelse mod graviditet i otte uger. Denne syntetiske progestin virker ved at frigive de syntetiske progestin kontinuerligt i løbet af disse otte uger . Kvinder kan kun få dette skudt på lægens kontor . En gynækolog er mest sandsynligt, at ordinere den . Bivirkningerne af skud omfatter humørsvingninger . Denne injektion adskiller sig fra den progestin-kun skudt , fordi det er reversibel . Den progestin norethisteron skud er 97 procent effektiv til at forebygge graviditet .

Overvejelser

Den type skudt en kvinde vælger afhænger af hendes individuelle behov . Progestin kun typer af prævention injektioner forhindre graviditet i den længste tid for alle de typer af injektioner . Progestin norethisteron enantate injektioner er vendbare , mens blandet type og progestin kun injektioner ikke er . Blandet type injektioner er månedligt, så kvinder, der ønsker at blive gravide behøver ikke at vente 12 uger for at forsøge at blive gravide . Norethisteron enantate er ikke tilgængelig i USA , men er en fælles valg som prævention i andre lande .

Advarsel

Prævention injektioner ikke giver nogen beskyttelse mod seksuelt overførte sygdomme . Ingen prævention er 100 procent effektive , så der er en chance for graviditet , selv når du er på prævention injektioner . Hvis en kvinde går glip af en skud eller får et skud sent , skal hun bruge en anden form for beskyttelse for at forhindre graviditet . Ifølge den amerikanske College of Gynækologi ( ACOG ) , hormonerne i p- skud kan forårsage psykiske problemer hos nogle kvinder . Rapporten eventuelle humørsvingninger til lægen med det samme . Den ACOG rapporterer også, at østrogen øger risikoen for en blodprop . Hvis en kvinde er i risiko for blodpropper , denne type injektion er ikke et godt valg .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.