virkningerne af humant papillomvirus

Der er omkring 100 forskellige typer af humant papillomvirus ( HPV ) , mange ansvarlige for at forårsage hud udbrud , og nogle forårsager langt mere alvorlige komplikationer . HPV invaderer planocellulære epitelceller i kroppen gennem slimhinderne . Her i det flade celler i huden , virus liv og gengiver i et forsøg på at kompromittere immunforsvaret

Høj- risiko og lav-risiko HPV


Ifølge Medline Plus , der er to kategorier af HPV . Den første , benævnt lav risiko papillomvirus , er forbundet med betændelse i epidermis lag af huden , ofte forårsager vorter . Den anden kategori , høj risiko papillomavirus , er mere alvorlige og kan føre til visse typer af kræft . Cirka 30 procent af de kendte papillomavirus er kræftrelaterede .

Symptomer


HPV kan overføres fra person til person med stort set ingen symptomer overhovedet . I virkeligheden er kvinder , der berøres ofte uvidende om, at de er bærere af virussen , indtil en celleprøve viser , at de er smittet . Brown University afslører, at vorter kan udvikle dybt inde i skeden , der kan nemt slippe visuel genkendelse af smittet kvinde eller hendes seksuelle partner . HPV hos mænd kan også være svært at opdage , især hvis der ikke er tegn på hududslæt på penis

Prækankrøse


Det vorter , der er forårsaget af det humane papillomavirus betegnes som papillomer . Placeringen af papilloma udbrud på hudens overflade er begrænset til , hvor virus bor . American Cancer Society forklarer , at fordi HPV kun kan eksistere inden for " pladecellekræft epitelceller , " papillomer vil kun manifesterer sig i de områder af kroppen , der indeholder disse celler . Pars af kroppen , der indeholder planocellulære epitelceller er skeden , livmoderhalsen , mund , hals , penis , anus og vulva .

Genital HPV


Den mest almindelige form for humant papillomvirus overføres ved seksuel aktivitet . Centers for Disease Control og Forebyggelse rapporter , kan kønsvorter udvikle flere uger efter seksuelle forbindelser med en person, der er smittet med HPV . I nogle tilfælde kan det tage op til flere måneder for det første sæt af vorter at dukke op. De mest almindelige aldersgruppe , der er berørt af det humane papillomavirus er mellem 15 og 25 år .

Livmoderhalskræft

Når immunsystemet er i stand til at rense sig selv af det humane papillomavirus , er resultatet en dvælende af unormale celler , der kan manifestere sig i kræft masser . Høj-risiko HPV- infektioner, der bliver hængende i det område af livmoderhalsen , påvirke ca 10 procent af de smittede kvinder ofte fører til livmoderhalskræft . Ifølge National Cancer Institute , har vacciner er udviklet , som kan bidrage til at forebygge fire humane papillomavirus typer . Disse fire typer af HPV er associeret med 70 procent af livmoderhalskræft hos kvinder over hele verden .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.