processen med kunstig befrugtning

Baggrund


Kunstig befrugtning er praksis at tilskynde til graviditet , ved medicinsk hjælp , hos kvinder, som har haft svært ved at blive gravid . Den praksis har været i brug siden 1940'erne , selv om procedurerne er blevet mere sofistikerede . Der en række årsager til infertilitet , men kun nogle kan behandles . Følgende årsager kan behandles med kunstig befrugtning . Hos mænd er de mest almindelige årsager til infertilitet lav sædkvalitet og dårlig sæd motilitet. Problemer med sperm produktion har været bundet til stramt undertøj , udsættelse for varme og testiklerne er skadet.

Årsagerne til infertilitet hos kvinder er mere varieret . Ægløsning spørgsmål har en tendens til toppen på listen over potentielle problemer . Problemer med ægløsning kan skyldes ubalance hormoner , stress eller kirurgi . Endometriose , en tilstand, hvor endometrie cellerne denne linje i livmoderen vokser uden for livmoderen er kendt for at resultere i barnløshed . Blokering af æggelederne forhindrer æg befrugtning helt . De to kunstig befrugtning procedurer i fælles brug for at behandle disse årsager er intrauterin insemination ( IUI ) og in vitro fertilisering ( IVF ) .

Intrauterin Insemination


Intrauterin insemination er mere almindeligt anvendte metode til kunstig befrugtning . Det første skridt i at modtage intrauterin insemination er en eksamen. Lægen vil undersøge kvindens livmoder , at æggelederne ( typisk med en hysterosalpingogram , en type af X-ray ) og livmoderhalsen sørg for, at IUI kan arbejde for hende . Mandens sædkvalitet og spermiemotilitet vil blive kontrolleret af samme grund . Når begge parter er blevet ryddet , er proceduren meget ligetil . Kvinden er generelt gives fertilitetsmedicin at fremme ægløsning af flere æg , hvilket øger chancerne for befrugtning . Manden vil blive bedt om at afholde sig fra sædafgang i flere dage forud for inseminering procedure . Manden vil producere en sædprøve , helst på kontoret eller klinikken . Prøven vil gennemgå en procedure kaldet " vask ", hvor sæden er adskilt fra resten af sæden . Sæden anbringes derefter i livmoderhulen med et kateter . IUI er mest effektive til behandling af barnløshed på grund af problemer med ægløsning , milde tilfælde af endometriose og milde tilfælde af lavt sædtal eller sperm motilitet .

in vitro-befrugtning


In vitro fertilisering er generelt anvendes i tilfælde af svær endometriose , svære tilfælde af lavt sædtal eller sperm motilitet , blokerede æggeledere , og i de tilfælde, hvor IUI mislykkedes. Det kan også være effektiv i de aldersrelaterede barnløshed , eller hvor der er problemer med æg. Proceduren for IVF starter med en screening af begge parter sikre, at proceduren har en chance for succes . Kvinden vil blive givet fertilitetsmedicin så flere æg blive produceret . Æggene er indsamlet fra kvinden og befrugtes i et laboratorium ved hjælp af en sædprøve fra manden . At embryonerne er tilladt til kultur i flere dage i laboratoriet . Embryoet eller embryoner , der ser mest bæredygtige derefter implanteres i kvindens livmoder .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.