årsager til væske retension

væskeretention


Den menneskelige krop er en kompleks endnu fantastisk maskine . Det består af forskellige systemer og netværk , alle med udpegede roller , der sikrer optimal sundhed . Et af disse systemer er lymfesystemet , der er ansvarlig for dræning væske fra væv i kroppen og returnere den tilbage i blodbanen , hvor det kom fra . Væskeophobning opstår, når lymfesystemet ikke fungerer ordentligt, og undlader at fjerne overskydende væske fra din væv .

Typer


Væskeophobning , eller ødem som det kendes i den medicinske verden , falder i to kategorier : . generaliserede og lokaliserede
Generaliserede ødem får hele kroppen til at svulme op , mens lokalt ødem kun påvirker bestemte områder af kroppen , såsom dine fødder eller ben . Der er en række årsager til begge disse typer af væskeretention , heriblandt varme vejr , svingninger i hormoner i løbet af en menstruationscyklus og en højere end normalt saltindtaget .

fælles Årsager


Nogle af de hyppigste årsager til væskeretention omfatter stående i længere tid , hvilket får væske til at hente i bunden af dine fødder og ben , medikamenter såsom antihypertensiva ( medicin for højt blodtryk ) , kortikosteroider ( anvendes til behandling af ledsmerter og inflammation ) , non-steroide anti-inflammatoriske stoffer som ibuprofen og graviditet (på grund af hormoner , som forårsager din krop til at holde fast i overskydende væske ) . Derudover bidrager forbrændinger på væskeretention , hvilket er kroppens måde at reagere på en brænde skade

medicinske årsager


Visse medicinske tilstande også bidrage til væskeretention . Disse omfatter forhold som hjertesvigt , som får kroppen til at beholde overskydende væske som et middel til at kompensere for den mangel på blod bliver pumpet , nyresygdom og leversygdom . Både nyrer og lever er ansvarlig for rødmen toksiner fra kroppen , hvis de ikke fungerer ordentligt, er du mere tilbøjelige til at beholde væske . Nogle typer af gigt skaber også væskeretention som dine led svulmer med væske .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.