anatomi & fysiologi det reproduktive system

Mens anatomi ( struktur eller faktisk organer ) og fysiologi ( funktion ) af de mandlige og kvindelige reproduktive systemer er meget forskellige , de begge har det samme formål-at producere afkom . Moderens æg er befrugtet af faders sæd , og hvis alt går vel , vil dette føre til udvikling af en lille menneske , der transporteres i moderens mave indtil fødsel

mandlige anatomi og fysiologi


Det mandlige reproduktive anatomi omfatter Cowper 's kirtel , ductus deferens , penis , prostata og testiklerne . Den primære funktion af de mandlige reproduktive system er at producere sæd , og gør det muligt at forlade kroppen og indtast det kvindelige reproduktive system , som gør undfangelsen muligt . Testiklerne producere sæd , hvis sæden bærer . Prostata producerer sædvæske selv . Sæden rejser gennem ductus deferens , gennem prostata , hvor den blander sig med sædvæsken , derefter i uretha , der passerer gennem penis , og ud spidsen af penis . Den Cowper 's kirtel producerer væsker som reaktion på seksuel ophidselse , som hjælper med smøring .

kvindelige anatomi og fysiologi


Det kvindelige reproduktive anatomi er mere kompliceret end den mandlige anatomi . Det består af mælkekirtlerne , livmoderhalsen , æggelederne, æggestokkene , livmoderen , skeden og vulva . Den kvindelige rolle i reproduktion begynder i æggestokkene , hvor æggene er gemt . Hver måned et æg bliver frigivet i æggelederne . Mens bevæger sig gennem æggelederen , er det muligt for ægget at blive befrugtet af en mandlig sædcelle . Sæden når ægget når penis udgivelser sæd , mens i skeden . Sæden derefter rejse gennem skeden , livmoderhalsen og livmoderen til æggelederne . En befrugtet æg vil knytte til foring af livmoderen og vokse til en baby . Mælkekirtler funktion ved at give bryst mælk til nære nyfødte baby .

Hormoner


I både den mandlige og kvindelige reproduktive systemer , integreret hormoner spiller og rolle . Kønshormon produktionen er kontrolleret af hypofysen . Hos kvinder , forberede hormonerne østrogen og progesteron hjælpe kvindelige krop for graviditet . Østrogen udløser fortykkelse af Livmoderslimhinden i livmoderen , så det kan understøtte et foster . Progesteron hjælper med at opretholde foret . Hos mænd er det hormon testosteron de vigtigste kønshormon . Testosteron er ansvarlig for dannelsen af de mandlige kønsorganer . Det brændstoffer mandens lyst til sex , og det spiller en vigtig rolle i produktionen af sædceller .

Reproduktiv Sundhed


Der er en række faktorer, som kan have en negativ effekt på forplantningen. De mest almindelige er udsættelse for kemikalier , stråling eller sygdomme, der kan påvirke fertiliteten eller forårsage fosterskader . For eksempel gøre , hvis du arbejder i et job , der kræver at du håndtere kemikalier , være omkring stråling eller komme i kontakt med biologiske risici , at du drøfte situationen med din chef , så du kan sikre , at de rette sikkerhedsforanstaltninger er på plads .

Ernæringsmæssige Support

Du kan forbedre sundheden for dit reproduktive system ved at få den rette næring . En sund reproduktiv system har brug for visse vitaminer og mineraler til at yde sit bedste . Under en godt afrundet multi-vitamin hver dag er et godt første skridt mod at holde din reproduktive organer sundt . Konkret de mandlige kønsorganer skal zink at være på deres bedste , og den kvindelige krop har brug folinsyre for at forberede graviditet .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.