årsager til en uge - sen menstruationscyklus

ikke automatisk panik , hvis din menstruation er et par dages forsinkelse . Det er ganske almindeligt , og der ofte er uskadelig grund til det . Din krop er en delikat instrument og en række ting kan forstyrre den . En ændring af rutine , medicin eller prævention er alt det tager at få din cyklus ud af whack . Hvis du ikke kan finde ud af , hvorfor din menstruation er forsinket eller er det mere end en uge for sent , skal du kontakte din læge .

Prævention


P-piller kan ændre en kvindes menstruationscyklus . Afhængigt af hvilken type pille du tager , kan du have perioder kun et par gange om året . Hvis du for nylig har skiftet til en ny type prævention pille , at tjekke med din læge finde ud af om din cyklus vil blive ændret . Alternativt , hvis du lige har stoppet med at tage prævention , kan det tage et par måneder at få din cyklus tilbage til en normal tidsplan .

Graviditet


Hvis du periode er sent , din første tanke er nok, at du er gravid . Hvis du er seksuelt aktiv , er det en oplagt mulighed . Når du er gravid , er slimhinden i livmoderen ikke kaste som det normalt er , og da du rent faktisk har befrugtet et æg , foring forbliver intakt , og du vil savne din menstruation. Hvis du har andre symptomer på graviditet , såsom træthed , kvalme eller brystspænding , tage en graviditetstest til hjemmebrug og konsultere din læge .

Vægttab /Gain


vinde eller tabe kan have en effekt på din menstruationscyklus . Vægttabet kan forstyrre dine hormoner , som vil kaste menstruation og kan forårsage dig til at stoppe have perioder helt . Også , og som udøver for meget kan bidrage til manglen på perioder eller plettet cyklusser . Lav kropsfedt er en faktor såvel som at bruge en masse af kroppens energi .

Stress


Følelsesmæssige stress kan medføre, at du har en uge-sene periode . Stress påvirker den del af din hjerne , der styrer din menstruationscyklus . Hvis du føler dig meget stresset og din menstruation er forsinket , gøre en fælles indsats for at slappe af og din menstruation vil højst sandsynligt tilbage . Se en læge, hvis du har brug for at finde metoder til at reducere stress i dit liv .

Disorders

Problemer med skjoldbruskkirtlen , hormoner eller hypofysen kan bidrage til forsinkede eller manglende menstruation . En overaktiv eller underaktiv skjoldbruskkirtlen kan påvirke dit prolaktin niveau , hvilket igen påvirker din reproduktive hormoner . Hvis dine hormon niveauer er slukket , kan du have noget, der hedder PCOS ( polycystisk ovariesyndrom ) , der reducerer din hormon niveauer og kan forårsage fravær af perioder , vægtøgning og ekstra hår på kroppen . En tumor på din hypofyse også påvirker dit prolaktin og til gengæld din perioder . Det er normalt betjenes og ikke livstruende .

Medicin

Der er visse lægemidler , som interfererer med en normal menstruationscyklus . Antidepressiva, kortikosteroider , kan nogle kemoterapi medicin og antipsykotisk medicin påvirker kroppens hormoner og menstruationscyklus . Din menstruation kan stoppe helt , mens du er på et af disse lægemidler .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.