hvad er nyrebækken dilatation ?

Nyrerne af et ufødt barn er vant til både at producere og indsamle urin . Nyrebækkenet , beliggende i nyren , indsamler urinen , før det ledes til blæren . Det er derefter udskilles i fostervandet . Nyrebækken dilatation opstår, når nyrerne er at bevare urinen , forårsager bækken bliver udvidet

Hvor almindelig er den ?


Mild nyrebækken dilatation --- dilatation på mellem 5 og 9 mm --- er et rimeligt almindeligt forekommende blandt graviditeter på 20 uger . Ca. én ud af 100 fostre vil blive berørt . Kun 4 procent af tilfældene af nyrebækkenet dilatation vil kræve yderligere behandling efter fødslen . Hvis dilatation stadig er til stede senere i graviditeten , vil dit barn blive tilbudt en postnatal scanning .

hvorfor det sker


Når et ufødt barns nyrebækken bliver udspilede , indikerer dette , at bækkenet er at fastholde urin --- enten Det er ikke forlader nyrerne , eller det er rødmen tilbage til nyrerne op ureter . Dette kan skyldes en form for blokering eller kompression af ureter . Det kunne også være resultatet af en mindre defekt i dannelsen af nyrer og ureter i meget tidlig graviditet .

Er det alvorligt ?


En diagnose af let nyrebækken dilatation er yderst usandsynligt, at forårsage nogen problemer i løbet af resterende del af graviditeten eller i levering . I langt de fleste tilfælde fundet ved 20 uger, vil problemet være midlertidig . Meget lejlighedsvis nyrebækkenet kan fortsætte med at spile , men det betyder ikke nødvendigvis, yderligere problemer. Betingelsen bliver kun betydeligt værre , hvis dilatation er svær --- større end 15 mm --- eller er der også en defekt opdages i nyrerne .

Langsigtede effekter


I tilfælde af mild nyrebækken dilation , er der en chance , at når født , kan din baby være mere tilbøjelige til at infektioner i urinvejene end andre børn . Imidlertid bør disse ikke udgør nogen væsentlig risiko med tidlig diagnose og korrekt behandling . Nogle undersøgelser har knyttet nyrebækken dilatation med tilfælde af Downs syndrom , men det er vigtigt at huske , at dette link er meget svag . Screening af blod for Downs syndrom tidligt i graviditeten er langt mere pålidelige , og en ultralyd vil finde 50 procent af tilfældene . Hvis Down syndrom er stadig et problem , bør du overveje fostervandsprøve .

Typisk Progression

Hvis nyrebækken dilatation er til stede ved 20 uger , men en ny scanning vil finde sted på 34 uger til at vurdere situationen . På dette tidspunkt, kan bækkenet ikke længere blive udvidet . Hvis dilatation er stadig til stede , er det sandsynligt , at dit barn vil blive tilbudt en scanning 02:58 uger efter fødslen , hvis en infektion så er diagnosticeret , vil det blive behandlet med antibiotika . Hvis dilatation er blevet svær --- større end 15 mm --- eller nyrerne er påvirket , så barnet kan få brug for en scanning og behandling straks .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.