laselamper & dårligt syn

Nærsynethed kan være arvelig , men læser i svagt lys eller skarpe sollys kan også påvirke , hvordan øjnene udfører senere i livet . Indtil det vides, om problemer med synet er strengt arvelige eller hvor stor en rolle miljøet spiller , er det bedst at passe øjnene ved hjælp af god laselamper for tætte samarbejde

Natur vs Nurture


Vision naturligt ændrer sig med alderen . Øjnene kræver mere lys og korrigerende linser til at håndtere ændringerne . En person på 60 år kræver det dobbelte af den lysstyrke som en 20- årig at udføre den samme opgave . Lys , der kommer ind i øjet fra en uønsket retning årsager hovedpine , overstregede vision og træthed . Dette blænding , hverken direkte eller indirekte , bør minimeres for at minimere øjnene. En korrekt placeret læselampe med tilstrækkelig belysning er nøglen .

Korrekt Positionering


Lyskilden for en individuel sidder ved et skrivebord skal placeres lidt over og bag hovedet . Dette vil gøre det muligt lys til at skinne over venstre skulder for højrehåndet læser og over højre skulder for venstrehåndede personer . Rummet skal også have en anden lyskilde for at reducere uønskede kontrast og skygger . Sengetid lamper skal være lyst nok til at læse ved , men ikke lys nok til at skabe skygger eller blænding .

Computer Lys


Lys på computer arbejde ikke bør udarbejde et blænding på skærmen eller stammer fra et vindue bag skærmen . Regelmæssige pauser væk fra skærmen vil reducere forekomsten af træt eller brændende øjne og anstrengte øjne hovedpine . Kropsholdning er også vigtig. Dårlig kropsholdning kan påvirke blodcirkulationen i ryggen og hovedet og producere overfladisk vejrtrækning , som kan påvirke synet effektivitet .

Lysintensitet


Korrekt lysintensitet gør udskrive synes mørkere mod en hvid side . Naturligt lys , der kommer i et vindue giver off fra 100 til 500 fod stearinlys af lys , mens en 60W pære giver kun 80 . ( En fod stearinlys er den mængde lys fra en lys placeret en fod væk fra en side af print . ) Naturligt lys er at foretrække frem for en kunstig kilde til belysning .

Kunstig Light

Om natten , når naturligt lys er ikke en mulighed , en høj bordlampe med en 150W pære er den næstbedste ting . Lampen skal placeres på bordet til venstre for din stol . Hvis blænding fra lampen er fundet på den side af bogen eller på computerskærmen , bør placeringen af lys på bordet justeres , indtil blænding er væk .

regelmæssige pauser

Det er vigtigt at tage regelmæssige pauser , eller gøre det til en vane at kigge væk fra tv , en bog eller computerskærmen for at give øjnene et hvil . Overforbrug af nogen del af kroppen kan forårsage skade . Øjnene er ingen undtagelse .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.