medicinske laboratorieundersøgelser , diagnostik og procedurer

Meget af hvad der foregår inde i kroppen ikke kan påvises ved en fysisk eksamen fra din læge . For at teste for visse sygdomme , for at måle deres alvor eller for at forhindre dem , kan din læge for visse laboratorieprøver og diagnostiske procedurer . Med udgangspunkt i resultaterne , passende fremgangsmåde eller behandling kan begynde

MRI


Magnetisk resonans ( MR ) bruges til at finde sygdomme eller skader af knoglen samt blødt væv strukturer-. ledbånd , sener , muskler og organer , hvoraf ingen kan ses i X-stråler . MRIs give " skiver " af det område, der filmede ved hjælp af et magnetfelt , og en radio frekvens . Fordi patienten er udsat for det magnetiske felt , alle med en pacemaker , cochlear implantater , skruer , stifter eller plader , der anvendes til at reparere tidligere skader eller klip bruges til at reparere hjernen aneurismer bør ikke have en MR-scanning. Det kan også være farligt at være i nærheden af MRI-scanner . For kvinder er det ikke tilrådes at have en MR , hvis du er gravid .

Koloskopi


Det er en medicinsk diagnostisk procedure , der gør mange mennesker ubehageligt bare høre sit navn . En koloskopi er gjort for at få vist indersiden af endetarmen og tyktarmen . Når klager over smerter i underlivet , lægen kan bestille en koloskopi at afsløre mavesår , betændelse eller polypper . Mænd og kvinder over 50 år skal underkastes en regelmæssig colonoscopies at opdage tyktarmskræft . En lang , fleksibel slange er indsat i anus og op gennem endetarmen i tyktarmen . Der er et kamera og en lys for enden af røret . Din læge kan også fjerne polypper eller udføre en biopsi under proceduren . En koloskopi kan vare fra en halv time til en time . En beroligende og milde smertestillende medicin gives til de fleste patienter.

celleprøve


En celleprøve , kort for Papanicolaou smear , er en gynækologisk eksamen gives til kvinder til at screene for unormale celler i livmoderhalsen . Unormale celler kan betyde tilstedeværelsen af det humane papillomavirus , HPV , eller livmoderhalskræft . Cellerne skrabes udefra og indersiden af livmoderhalsen . Cellerne bliver derefter sendt til et laboratorium til undersøgelse . For seksuelt aktive kvinder , anbefales det , at de har en celleprøve hvert et til to år . Hvis resultaterne af en celleprøve komme tilbage abnorm en opfølgning test der er behov for-enten en HPV-test eller en colposcopy . Under en colposcopy , bruger gynækolog en kolposkop , et forstørrelsesglas enhed for at se livmoderhalsen og en biopsi er udført , hvilket betyder en lille udsnit af væv fjernes for testning.

PSA Test


Denne test bruges til at opdage høje niveauer af prostata-antigen i blodet hos mænd . Mænd har normalt lave niveauer af PSA i blodet . En PSA-test er udført efter en digital rektal eksamen , hvor lægen kan have følt klumper eller unormale områder på prostata . Blod er trukket og taget med til en medicinsk laboratorium , der skal analyseres . Fordi prostata-antigenet som normalt findes i blodet , denne test er ikke idiotsikker . Det kan vise falsk-positive , hvor PSA -værdien er forhøjet , men ikke kræft er til stede eller falsk negative resultater , og hvis niveau af PSA er inden for normalområdet , men der er kræft til stede . Mænd over 50 skal testes årligt . Din families historie , race og kost kan sætte dig med høj risiko, og lægen kan bestille prøven før 50 års alderen.


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.