mælkeprotein intolerance hos spædbørn

Spændingen ved at blive en ny forælder er undertiden overskygges af en kræsen baby . En lille Fussing er én ting , men overdreven gråd er grund til alarm for de fleste forældre . Når gråd er ledsaget af andre symptomer , en tur til lægen er berettiget til at afgøre , om dit barn har en intolerance over for mælkeprotein , en allergi over for komælk

Baggrund


Komælk er grundlaget for regelmæssige baby formel , men nogle babyer ikke kan tåle mælkeprotein . Deres immunsystem reagerer for at bekæmpe det ud , der forårsager allergi symptomer . De fleste babyer , der er allergiske over for komælk er også allergisk over for gedemælk og nogle er endda allergiske overfor soja protein . Ammeperioden synes at have en lavere risiko for at udvikle en mælk allergi . Årsagerne til mælkeallergi er ikke fuldt forstået , men mange forskere føler, at det er genetisk . Nogle børn vokser fra allergi ved 5 år , men nogle aldrig vokser fra det .

Symptomer


Symptomer på mælkeallergi kan ske ved 2-3 måneders alderen , som regel med en langsom start . Løs afføring, opkastning , afslag spise , hududslæt og fussiness kan forekomme 7-10 dage efter forbrug . Disse symptomer også forekomme med andre forhold, hvilket gør diagnosen potentielt vanskelige .Symptomer såsom opkastning , hævelse , nældefeber , blodig diarré eller hvæsen kan komme pludseligt . I sjældne tilfælde kan der være mere-alvorlige reaktioner , der påvirker barnets vejrtrækning , blodtryk eller hud .

Diagnose


Kontakt din læge , hvis du har mistanke om en mælkeallergi . Han vil tage en familie historie og foretage en fysisk undersøgelse . Han kan for lab tests for at udelukke andre sundhedsmæssige problemer , herunder afføring og blodprøver og en hudtest for en mælk allergi . For en hudtest en lille mængde mælk protein er indført under huden med en nål . Et hævet plet ( vabler ) på injektionsstedet antyder muligheden af en mælk allergi .I en mundtlig belastningstest , er barnet tages ud af mælk i en uge . Mælk er genindført . Barnet observeres i flere timer for en reaktion .

Behandling


Hvis du ammer , begrænse indtagelsen af mælkeprodukter , som mælkeprotein kan krydse ind i modermælk . Hvis du er formlen fodring , kan du blive rådet til at skifte til en soja-baseret formel . Hvis dit barn ikke kan tåle dette , kan lægen foreslå en hypoallergen formel , hvor proteiner er brudt ned . De fleste babyer tåle en omfattende hydrolyseret formel . En aminosyre baseret formel kan anbefales, hvis hydrolyseres formlen ikke hjælper .

andre formler

Brug formler , der er godkendt af US Food and Drug Administration ( FDA ) . Ged, ris og mandelmælk ikke anses for sikre og er ikke foreslået til forbrug af babyer . Delvist hydrolyseret formler er tilgængelige, men kan stadig forårsage reaktioner og anbefales ikke .Når du skifter til en ny formel , skal symptomerne forsvinder i 2 til 4 uger . Typisk en læge vil råde dig til at fortsætte med allergivenlige formlen indtil din baby er 1 år gammel . Så vil du gradvist genindføre komælk ind i hendes kost .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.