hofte problemer for teenagere

Hip problemer ikke bare påvirker ældre borgere . Nogle betingelser , der påvirker hofte er mere sandsynlig hos børn og teenagere , og kan forårsage smerter, når den unge engagerer sig i aktiviteter som kraftig motion eller selv gå. Hvis en teenager mistænker ham har en hofte problem , bør han besøge en læge til undersøgelse og behandling .

Femural epifyseløsning


Ifølge Children 's Hospital Boston , en Femural epifyser ( SCFE ) opstår , når lårbenshovedet , som er bolden i lårbensknoglen , glider ud af toppen af lårbensknoglen . SCFE påvirker sædvanligvis teenagere alderen 11 til 15 , og det har en tendens til at påvirke drengene oftere end piger . I halvdelen af tilfældene , påvirker SCFE begge hofter . Mens årsagen til SCFE er stadig ukendt , teenagere , der udvikler det ofte er overvægtige , om medicin såsom steroider , undergår strålebehandling eller kemoterapi , har problemer med skjoldbruskkirtlen eller lider af en nyresygdom .

hofteledsdysplasi


Hip dysplasi indebærer en unormal form af knoglerne i hofteleddet og forekommer i omkring fire ud af 1. 000 mennesker . Nogle dysplastiske hofte betingelser omfatter lavvandede hofte stikkontakter og femoral hoveder med den forkerte kontur . Hofte dysplasi påvirker flere piger end drenge , med en 5- til -1 kvinde til mand ratio i USA . En bestemt type hofte dysplasi kendt som acetabular dysplasi , hvor hofteskålen er for fladt , normalt påvirker patienterne i deres sene teenageår til begyndelsen af 30'erne .

Perthes Sygdom


Perthes sygdom , en sjælden tilstand , svækker blodgennemstrømning til væksten pladen på toppen af lårbensknoglen og gradvist nedbryder knogle i hofteleddet . Når blodtilførslen bliver normal igen , knoglen ændrer form og bliver hård , hvilket kan resultere i knoglerne ikke passer sammen , som de burde . Perthes sygdom optræder hos ca seks ud af hver 1. 000 børn , som regel i drenge alderen 2 til 15. Det kan forårsage hoftesmerter , knæsmerter og en halte. Hvis for meget tid går før diagnose og behandling , kan Perthes sygdom forårsage unges ramte ben til at blive tyndere og kortere end de raske én.


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.