drøfte den rolle, kolesterol i stofskiftet

Kolesterol er en vigtig forbindelse fra det menneskelige legeme og findes i vores kost . Det er klassificeret som en sterol og findes i cellemembranen foring af alle animalske væv . Det spiller en afgørende rolle i produktionen af galdesyrer , kønshormoner , binyre hormoner og vitamin D. Kolesterol er også vigtigt i stofskiftet , som det fungerer som en del af lipoprotein , hvis vigtigste opgave er at transportere fedtsyrer materialer i hele kroppen .

Kilder


De to vigtigste kilder til kolesterol er vores kost og vores krop . Mad kilder af kolesterol omfatter kød , fjerkræ , fisk , æg og mejeriprodukter . I kroppen, producerer leveren 800mg til 1. 500 mg kolesterol dagligt fra fragmenter af kulhydrat , protein og fedt

stofskiftet


Kolesterol primært spiller en rolle i metabolismen af fedt og er en del af lipoprotein . -en klynge af protein , triglycerider og kolesterol-som transporterer fedtstoffer i hele blodet . Der er fire typer af lipoproteiner : chylomikroner , meget low- density lipoprotein ( VLDL ) , low-density lipoprotein ( LDL ) og high- density lipoprotein ( HDL ) .

Lipoproteiner


Af de lipoproteiner , HDL og LDL får mest opmærksomhed . LDL bærer kolesterol og lipider fra leveren til cellerne i kroppen , mens HDL bærer kolesterol og lipider tilbage til genbrug eller bortskaffelse. Mindre talte om , er chylomikroner , som bærer kost-afledt lipider i hele kroppen , og den meget low-density lipoprotein , som er afledt fra chylomicron rester og proteiner . VLDLs i sidste ende blive LDLs da de rejser i hele kroppen og mister deres triglycerider .

Sundhedsmæssige effekter


Hvis for meget LDL -kolesterol er til stede i blodet eller ikke nok HDL kolesterol er til rådighed til at vende tilbage overskydende kolesterol til leveren , kolesterol kan danne indskud på arterievæggene . Dette kan resultere i hjerteanfald og slagtilfælde .

Management

Hvis højt kolesteroltal er anledning til bekymring , er det bedst at konsultere en sundhedsperson . Han kan hjælpe med at bestemme , hvad dit kolesteroltal er, og hvad de betyder , komme op med en forebyggelses-og behandlingsplan , og udstikke retningslinjer for at opretholde passende niveauer .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.