hvorfor er sener elastisk ?

Sener består af en tæt , fibrøst væv , der forbinder muskler til knogler . De spiller en central rolle i at holde vores skelet sammen og strække at give muskler til kontrakten, som vores samlinger flytte :

Materiale


Sener er lavet af tætte regelmæssige bindevæv . Dette bindevæv består af tæt pakket kollagen fibre , der løber parallelt med trække genereret af en vedhæftet muskler .

Struktur


Sener lægger muskler til at knogler . De fleste sener , især omkring bevægelige led , er indkapslet i en kappe . Seneskeden fungerer som en form for smøremiddel for at reducere friktionen mellem de bevægelige dele af leddet.

Elasticitet


Sener strække til at rumme den belastning , der kan være fremkaldt af musklen , de er knyttet til . Dog sener er en af de mindst elastiske typer af bindevæv . Den tætte struktur af kollagen giver mere styrke end elasticitet .

Skade


Sener kan strække at give mulighed for bevægelse , men skaden ofte sker med pludselige eller gentagne stress på en joint. Sener har dårligt blodomløb og ikke genvinder fra stamme hurtigt eller let . Den resulterende inflammation er kendt som tendinitis .

Forebyggelse

Strækning før og efter aktivitet kan medvirke til at øge sene elasticitet til en vis grad . Mayo Clinic anbefaler også at styrke og strække musklerne omkring sener bidrage til at reducere stress på senen . Ordentlig kost og hydrering også hjælpe med at holde muskler og bindevæv smidig .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.