hvordan man kan komme ud af en brækket arm

Du har brudt i slutningen af din underarm-den bageste radius-og du har haft kirurgi . Hvad kan du forvente nu ? En langsom vej til fuld genopretning , eller en hurtig og nem rejse til 100 % nytte ? Hverken , faktisk. Du kan gendanne brug af din hånd , men det vil tage nogle reelle indsats fra din side . Her er de tips du har brug for at gøre det lettere :

1
Når kirurgi er overstået , og du er i opvågningsstuen , kender denne : Du kommer til at gøre ondt . Smerten kan være hård-ligesom dit håndled er i en skruestik , der ikke vil løsne sig. Tag din smerte meds . Du får brug for dem .
2 .

håndleddet bliver pakket ind i en skinne eller et støbt , afhængigt af din ortopædkirurg , foretrækker. Du vil ikke have mange valgmuligheder i denne sag , men hvis din kirurg vil tilslutte sig en skinne , er det langt bedre for din helbredelse. Anmod om en skinne og IKKE en glasfiber støbt .
3 .
en glasfiber støbt vil blive på 4 til 6 uger, hvor du har ingen funktionel anvendelse af håndleddet . Når de støbte kommer ud , er du fra Ground Zero .
4 .
Da bruddet bliver fastsat internt med en plade og skruer , er det temmelig sikkert med det samme . Ikke sikker nok til at gå ud og begynde at bruge , selvfølgelig , men sikkert nok til at fjerne den skinne i en uge . Når først skinne er fjernet , kan du bære en velcro håndled bandage , der omfatter en metalskinne for stabilitet .

5 .
Start flytning fingrene ASAP . Deres led vil have været immobiliseret i et par uger , og vil være meget stiv . Også , vil din sener på håndfladen side være kortere end normalt-kaldet forkortning . Din udfordring bliver at strække dem tilbage til normal . Alene dette er en udfordring .
6 .
Din krop blev lavet til at flytte . Så begynde at bevæge fingrene , tommelfinger og håndled . Må ikke være bange for at flytte, kan du ikke bryde noget indeni. Det kan føles helt mærkeligt , og du kan tror, du vil bryde , hvad der er blevet fastsat , men du vil ikke . Og du behøver ikke bekymre dig , kan du ikke snap din egen sener , ligegyldigt hvor hårdt du prøver at strække dem .
7 .

Se en fysisk terapeut , så snart du kan efter operationen . Få en vurdering af din tilstand . Hvis du er motiveret , kan du gøre øvelserne på egen hånd. Men med en anden person, som faktisk bøje håndleddet , og gør den dybe tissue massage , der er brug for , er en reel gevinst .
8 .
Recovery er den hårdeste del af programmet . Jo før du begynder at flytte , jo bedre . Mange mennesker vil ikke gøre noget i seks uger eller længere , bange for bevægelse . Dette forlænger kun opsvingsfasen .
9 .
Start klemme en stressbold umiddelbart efter operationen. Din egen muskler kan ikke skade fiksering af knoglen . Dine muskler vil være meget svag fra inaktivitet , og styrkelse processen er udfordrende . Du kan gøre det, hvis du holde fokus .

10 .
Sæt mål for din opsving . Jeg sætte en baseline med terapeuten-jeg kunne flytte 10 grader sideværts , og 20 grader op og ned . Jeg arbejder hårdt for at øge graden af bevægelse med hvert besøg .
11 .
Begynd at bruge en meget let vægt , omkring 2,5 pounds , til at holde i hånden . Sikre din underarm , lad vægten rulle ud til enden af dine fingre , så rul den tilbage . Må 3 sæt af 10 reps . Arbejde op i vægt og sæt . Du ønsker at presse sig selv , men ikke skade dig selv . Din krop er robust , og vil hoppe tilbage meget hurtigere, hvis du afsætte tid og energi på at motion og strække de ramte hånden .
12 .
Endelig skal du huske at det var din knogle , der blev brudt , ikke dine muskler og sener . Der er en stærk psykologisk komponent til skade . Fakta er undertiden overset. Hvis du kan huske , at knoglen er fast med en plade og skruer , kan du virkelig fokusere på den strækning for at få din sener tilbage , og til at opbygge muskelstyrke .

gode råd og advarsler


 • Brug varmt pakker til at varme op det berørte område , før der strækker sig .
 • Brug is efter træning .
 • Flyt din påvirket fingre med din gode hånd .
 • Flyt så ofte som du kan . Du vil ikke såre dig !
 • Forvent nogle hævelse i mange uger , hvis du har en skinne . Casting vil mindske hævelse , men sætter dig tilbage i alt.
 • Massage arret ! Jo mere væv massage du kan gøre , jo bedre .
 • Endelig stille masser af spørgsmål . Lægge nogen tips til praksis , der synes som om de giver mening . Husk , vil din udfordring være at strække og flex leddene . Jeg håber dette hjælper dig på din vej mod bedring.
 • Må ikke sidde rundt om et ondt af dig selv . Det vil ikke hjælpe dig med at få det bedre.
 • Vær ikke bange for at bede om hjælp . Du vil få brug for det .
 • Må ikke blive immobile . Det værste du kan gøre er ikke at flytte .

 • Kommentarer

  link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Karin Nyberg
  Nyheder redactor: Morten Christofferse

  Kundeservice: Stig Sørensen,
  Flemming Salomon

  Tel: +45 99 99 99 80
  Fax: +45 99 99 99 88

  © Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.