funktion adamsæble

Den adamsæble er en lille , semi-cirkulære struktur , der er mest fremtrædende på forsiden af en mands hals . Det nejer , når du sluge , og i tilfælde af nogle mænd , er det yderst fremtrædende . De fleste mennesker ikke ved, at Adam 's Apple har en værdifuld formål , og at det faktisk ikke adskille det ene køn fra de andre så mange mennesker kan hævde

Beskyttelse


Det primære formål med adamsæble er at yde beskyttelse til de larnyx . Det larnyx er den del af halsen , hvor stemmebåndene er fundet. Pres fra ydersiden af halsen kunne skade de følsomme dele af anatomien indersiden af halsen .

Struktur


Den adamsæble , i modsætning til en rigtig æble , er det kun en semi-cirkulært skjold , der ikke er runde eller især tyk. Væggene og foran larnyx er overdækket med skjoldbruskkirtlen brusk , der er stiv , men ikke knoklet , og det er dette materiale , der gør op adamsæble og beskytter stemmebånd . Dette brusk svarer til det materiale , der gør op dele af næse og ører .

Køn


Selvom funktionen kan benævnes adamsæble ( en henvisning til den kristne legenden om Edens Have , og hvordan æblet var angiveligt frugten af den viden om godt og ondt , der fik menneskeheden udvist fra haven ) , er det ikke en kønsspecifik del af anatomien . Både mænd og kvinder har en adamsæble til at beskytte deres hals , selvom det er mere mærkbar hos mænd end hos kvinder .

Størrelse


Mænd har større , mere fremtrædende Adams æbler end kvinder gør . Grunden til dette er , at mænd har længere stemmebånd end kvinder gør . Ofte kvinder, der udvikler længere stemmebånd også udvikle en mere fremtrædende adamsæble .

Reduktion

Selvom det ikke er almindeligt gjort, adamsæble kan være " skrællet , "eller delvis fjernes, når en mand gennemgår seksuel kønsskifteoperation . Selvom begge køn har en adamsæble , er det mere stærkt forbundet med det mandlige køn . For at hjælpe med at fuldføre den følelse og udseende af en kvindelig , kan størrelsen af adamsæble reduceres gennem kirurgi .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.