hvordan man kan forhindre hår skæl

Skæl , en tilstand karakteriseret ved afskalning , kløende hovedbund , er en af de mest almindelige hudsygdomme . Heldigvis , mens den præcise årsag til skæl ikke er kendt , er der nogle ting , du kan gøre for at reducere din risiko for at få det , og effektive behandlinger er tilgængelige . Så hvis det ser ud som en vinterstorm følger dig-og kun dig-læs om :

1 .
Spis en sund og afbalanceret kost . Som om du havde brug for endnu en grund til at spise rigtigt , viser det sig , at en sund kost kan afværge flager . Sørg for at få masser af zink , Omega -3 fedtsyrer , E og B-vitaminer , og undgå overdreven gær og sukker . Forskning tyder på , at skæl er i det mindste delvist forårsaget af en svamp , der trives i yeasty , fede , sukkerholdige miljøer . Selvom dette ikke nødvendigvis er direkte indvirkning på vilkårene for din hud , vil din generelle sundhed hjælpe med , hvordan din krop reagerer på svampen forårsager skæl .
2 .

Bare rolig , være glad . Stress udfordrer kroppens forsvar og opfordrer alle slags lidelser , herunder skæl , så slap nu og ikke bekymre dig om at bære en sort skjorte i morgen .
3 .
Begræns din brug af hår styling produkter . Hairspray , mousse , og gel kan bidrage til skæl hos nogle mennesker . De kan også forårsage overdreven udtørring af huden , hvilket kan forårsage afskalning-eller udløse allergiske reaktioner . Hvis du bemærker skæl snart efter begynder du at bruge et nyt produkt , chancer er produktet skylden . Den undtagelse fra dette ville være at bruge en terapeutisk styling gel eller spray formuleret med tea tree olie .
4 .
Vask dit hår regelmæssigt . Skæl synes at trives i fedtet hår , så kan regelmæssig hårvask hjælper dig med at bekæmpe det ud . Hvis du allerede har skæl , kan vaske dit hår hjælpe dig med at holde symptomerne ( flagerne ) under kontrol , indtil det går væk . Massere din hovedbund , så du rense din hud , samt dit hår . Dette er en tid, hvor " gentage " retninger i " vask , skyl , og gentag " kan være nyttig . Den første vask bryder op voksagtige sebum , og den anden vask hjælper skyl det hele væk .

5 .
Brug en shampoo beregnet til at behandle skæl . Hvis skæl fortsætter på trods af regelmæssig hårvask , kan du bruge noget stærkere . Der er en række anti-skæl shampoo fås på apoteket eller købmand , og de normalt arbejder . Vær sikker på at følge instruktionerne nøje , og gør lidt ekstra tid til brusebad , da de fleste af disse anbefaler , at du lader dem i i 5-10 minutter og skum to gange.
6 .
Olie dit hår med urteolier eller brug af særlige naturlægemidler geler . Geler fra Indien har været kendt for at hjælpe . Gør dette regelmæssigt , mindst to gange om ugen for forbedringer .
7 .

Vær opmærksom på , at der er forskellige aktive ingredienser i skæl shampoo. Hvis man ikke virker for dig prøve en anden . Ketoconazol ( mærke Nizoral ® ) er yderst effektiv mod visse typer af skæl , der er forårsaget af en svamp . 1 % Ketoconazol er tilgængelige uden recept i USA , 2 % kræver en recept . De 2 % er til rådighed uden recept i Canada .
8 .
Vær tålmodig . Mens skaelbekaempelsesshampoos kan producere resultater efter et par bruger , kan det tage en uge eller to for at se forskellen .
9 .
Skift det op . Hvis en form for anti-skæl shampoo synes ikke at arbejde , eller hvis det virker for en tid , men så ikke , skifte til et produkt med et andet aktivt stof ( det aktive indholdsstof , vil blive mærket på flasken ) .


10 .
Se din læge, hvis problemet fortsætter efter mere end et par ugers behandling . Der er receptpligtige shampoo til rådighed , og receptpligtig steroid creme kan også hjælpe .
11 .
Hvis du har høfeber , eksem eller andre hud -eller luftvejsallergi , kan din skæl skyldes delvist af en allergisk reaktion . I denne situation kan du finde det nyttigt at shampoo mindre hyppigt er så naturlige olier , der beskytter din hovedbund ikke skrællet væk . Allergikere kan også reagere på skælshampooer ved at generere mere skæl . Hvis du tror, at dette kan være tilfældet for dig , så prøv at vaske dit hår med balsam kun , eller vask mindre hyppigt .
Prøv den betingelse eneste behandling først under en ferie eller en tid, hvor du vil være mindre offentligt
12 .
Skylning din hovedbund med en skylning af 1 /4 kop hvid eddike til 3 /4 kop vand kan hjælpe på problemet . Den naturlige syrer vil hjælpe løsne nogen sebum ( død hud og olier ) , der klamrer sig til din hovedbund og flager til at danne skæl . Skyl grundigt med varmt , ikke varmt , vand . Hvis du ikke skylle godt, vil du lugter eddike . Mens hvid eddike er guld standard hjem retsmidler , æble cider eddike eller citronsaft bør arbejde så godt. Citronsaft kan lette mørkt hår .
13 .
Plain gammeldags Listerine ® ( den oprindelige gule formel ) virker vidundere på skæl ! Faktisk , indtil 1980'erne etiketten endda nævnt , at det var effektivt om smitsomme skæl . Dagligt eller flere gange om ugen , mætte et stykke vat med Listerine og podepinden over din hovedbund . De menthol og methyl salicylat er særligt effektive til at hjælpe med at lindre hovedbunden klør . Du kan også vælge at bruge Listerine som en shampoo skylles , det har lignende effekt , når det bruges på denne måde .
14 .
Leave -in behandlinger som Scalpicin ® kan være nyttigt for særligt kløende hovedbund . De indeholder enten anti-inflammatoriske ingredienser ( som hydrokortison ) eller en af de aktive anti-skæl ingredienser . Normalt disse behandlinger også indeholder menthol , som giver en kølende effekt , der reducerer fornemmelsen af kløe .
15 .
Undgå natriumlaurylsulfat ( SLS ) . Det er en skummende stof , der er en mild irriterende . Nogle mennesker synes, at det specialiserede sæbe uden SLS som en shampoo i et par uger gør deres skæl gå væk . Du vil sandsynligvis få det tilbage, hvis du skifter tilbage til almindelig shampoo .
16 .
Hvis skæl ikke begynder at gå væk inden for 1 uge søge lægehjælp . Der kan være en svamp , der er involveret . En behandling , der indeholder hydrocortison vil indgå mange aktuelle svampe , som vil bare gøre et slemt tilfælde af skæl meget værre .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.