Kan jeg stadig blive gravid med et højt FSH niveau ?

Hvis du har fået at vide af en fertilitetslæge , at dine FSH niveauet er højt , kan du have fået den forstand , at dette ikke er en god nyhed . Desværre , det er sandt : hvis du har forhøjet FSH-niveauer , sandsynligheden for dit undfange et barn med dine egne æg er lav . Et højt FSH antal tyder på, at dit æggestokkene reserve-antallet af æg tilbage i æggestokkene-er lav , og at dine resterende æg er af dårlig kvalitet . Trods den lave odds , er nogle kvinder med høje FSH-niveauer i stand til at blive gravid .

Hvad er FSH ?


I de første par dage af en kvindes menstruationscyklus , hypofysen ( en lille region i hjernen ) frigiver et hormon kaldet follikelstimulerende hormon ( FSH ) . Dette hormon stimulerer æggestokkene til at modne et æg . Når ægget er blevet valgt, og modningsprocessen begyndt , æggestokkene sende en anden hormon til hypofysen til at stoppe slippe FSH . Når en kvindes æggestokke reserve er lav , æggestokkene ofte undlader at reagere på FSH . Hypofysen igen øger sin produktion af FSH , i håb om at anspore modning . Dette er hvorfor nogle kvinder , især dem , der er fyldt 38 , har et højt FSH niveauer .

FSH Test for æggestokkene Reserve


Du kan få din FSH -niveau ( og dermed dit æggestokkene reserve niveau ) vurderes af en simpel blod test . Generelt, vil din læge har du tage en test på den anden eller tredje dag i din menstruationscyklus at bestemme hvilket niveau din FSH er på denne dag . Din FSH niveau vil derefter blive sammenlignet med en baseline -nummer. Generelt er kvinder med et FSH på 9 anses for at have en normal æggestokkene reserve , der med indhold af 9 til 25 menes at have en borderline reserve , og enhver scoring over 25 anses for at have en dårlig reserve . Men , baseline tal varierer fra laboratorium til laboratorium , så sørg for at bekræfte de relevante baseline FSH-niveauer i laboratoriet , hvor din test blev udført . Bemærk også, at mens FSH tal kan ændre sig fra test til test , er det den generelle opfattelse , at din æggestokkene reserve er kun så god som din værste testresultat .

FSH og assisteret reproduktionsteknologi Teknologi


Hvis du er fundet at have et højt FSH-niveauer , afhængigt af din alder og eventuelle andre reproduktive forhold , kan din læge ønsker at starte dig på aggressiv fertilitetsbehandlinger så hurtigt som muligt . Dog vil selv aggressive fertilitetsbehandlinger ikke hjælpe de fleste kvinder med høje FSH niveauer at blive gravid . Dette skyldes, at et centralt element i de fleste avancerede fertilitetsbehandlinger bruger øgede mængder af FSH for at stimulere ægmodning . Da kvinder med høje FSH-niveauer allerede har overskydende FSH i deres system , at tilføje mere normalt ikke hjælper , men i nogle få tilfælde kan det . Yderligere, kvinder med høje FSH niveau, der falder gravide ofte aborterer , fordi deres æg var af dårlig kvalitet . De fleste kvinder med høje FSH niveauer har succes med assisteret reproduktionsteknologi , hvis de bruger donoræg .

FSH og alternative behandlingsformer


Der er ingen formelle undersøgelser viser, at FSH kan sænkes gennem alternative behandlingsformer såsom ændringer i kost eller akupunktur , der er en betydelig forlydender om, at tyder på, at sådanne behandlinger kan gøre en forskel . Dr. Randine Lewis , som det nationale Infertilitet Association ( loesningen ) , mener , at kvinder kan sænke deres FSH og forbedre deres ægkvaliteten ved at foretage en streng kostændringer og behandling ved en bestemt akupunktur regime ( se f. eks LOESE link i indtægter).

Support Grupper

Hvis du har et højt FSH niveau og ønsker at blive gravid med dit eget æg , deltage i en online support samfund til at holde sig ajour med de nyeste behandlingsmuligheder og chatte med andre, står over for lignende forhindringer . Se Ressourcer nedenfor for relevante links .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.