gør terminale kræftpatienter komfortabel

Når en person er diagnosticeret med terminal cancer , at fokus i behandlingen skifter fra bekæmpelse af kræft at holde patienten behagelig. Nogle terminal patienter vælger at bo på hospitalet eller i et hospice indstilling , mens andre vender hjem . Der er mange medikamenter og redskaber til rådighed for hjælpe med at holde uhelbredeligt syge fri for smerter og give dem mulighed for at undgå lidelse

Emotional Comfort


Det er let kun at fokusere på den fysiske komfort terminal cancer patienter, men følelsesmæssige komfort kan være lige en vigtig som den fysiske . Når vi beskæftiger os med en person, som er terminal , være ærlige og undgå at tilbageholde oplysninger fra hende. Berolige patienten , at han vil have lov til at træffe beslutninger for sig selv , så længe han er i stand til at gøre det , og at du vil ære hans ønsker , når han ikke kan .

Det menes , at når en person er ved at dø , kan hun høre og forstå , hvad der sker omkring hende , selv efter hun er ikke længere i stand til at reagere . Fortsæt med at tale med en afvisende patienten frem om ham . Tal med ham , røre ved ham , se film med ham eller læste højt for ham . Deres tilstedeværelse kan være yderst vigtigt at den person, selv hvis han kan ikke fortælle dig det.

Fysisk Comfort


Planlæg aktiviteter og besøg rundt om patientens velbefindende og øget behov for søvn . En terminal patient i sidste ende vil sove ganske ofte og nægter at spise eller drikke . Må ikke tvinge mad eller væske på ham , men fugte hans læber , eller brug læbepomade til at holde læberne fugtige og forebygge smertefulde revner og spaltning .

Både urin og fækal inkontinens vil sandsynligvis blive et problem, da døden nærmer sig . Sted disponibel absorberende puder under patienten og ændre dem efter behov for at holde hende ren og tør . Hvis urin bliver mørk eller vandladning sjældne , kan et kateter være nødvendig for at undgå tilstopning af urinvejene . En terminal patient vil ofte dreje hovedet mod en lyskilde , da hun begynder at have problemer med at se , så lad lys med bløde løg i dem på for hende .

Hvis vejrtrækningen bliver besværet , rulle patienten på hans side og lægge en pude under hans hoved . En anden pude kan være nødvendig .

vide, hvornår får man hjælp


Hvis en uhelbredeligt syg person er ved at blive passet i et hospital eller anden facilitet , vil de fleste af hendes behov skal opfyldes . Men hvis du plejer en ven eller slægtning i hjemmet , hvornår de skal ringe til professionel hjælp . Hvis du har problemer med at få medicin ind i ham , eller hvis den foreskrevne smertestillende medicin ikke længere synes at virke , så kontakt en læge . Vær opmærksom på , at mens pauser i vejrtrækningen , laset vejrtrækning , og gurglende eller raslende lyde er normale , skal hun aldrig være rigtig svært at trække vejret . Hvis hun er , kalder en læge med det samme , især hvis hun er bekendt med hendes kamp og nødlidende eller ked af det.

Hvis han falder du måske brug for hjælp til at løfte ham ordentligt uden at såre ham eller dig selv . Tøv ikke med at tilkalde hjælp , hvis du på noget tidspunkt støder på en situation, du ikke er sikker på hvordan man kan håndtere , eller hvis du bliver bange eller overvældet .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.