ultraviolet lys terapi for gulsot

Gulsot er en ophobning af gul pigment , kaldet bilirubin i blodet . Normalt lever processer røde blodlegemer til at fjerne bilirubin . Når det hober sig op , det forårsager hud og det hvide i øjnene skal vises gul. Hos voksne skal den underliggende årsag ( såsom cirrhose ) blive behandlet. Nyfødte , derimod , har en umoden lever , der forårsager gulsot , men løser sig i omkring to uger. Lysterapi hjælper med at nedbryde overskydende bilirubin og bringe barnets farven tilbage til normal

Traditionelle Lysbehandling ( Light Therapy )


Hvis dit barn behandles på hospitalet , vil han blive placeret af en sygeplejerske i en inkubator , der har knyttet til toppen af det en sæt særlige fluorescerende hvid eller blå lys , kaldet bililights . Lysene udsender et begrænset udvalg af ultraviolet lys bølger , der er sikker for den nyfødtes hud .

Hvis du får lov til at tage din baby hjem for at gøre lysbehandling , vil den enhed, du bruger til at ligne en delvist åben kuffert , med lys på den øverste del og et sted for barnet at ligge på den nederste del . Anbring enheden i barnets krybbe eller på toppen af en robust bord . Line bunden af sengen med et modtagende tæppe , og lagde ham i det , men dækker ikke ham . Dit barn skal være nøgen bortset fra en ble .

Nogle enheder har en " ansigt skjold " , der hænger ned fra enheden og blokerer lyset fra barnets ansigt . Hvis ikke , sætte en letvægts dækker over hans øjne for at beskytte dem . Skift dit barns position med få timers mellemrum for større eksponering . Hvis du kan fjerne bleen i korte perioder , så gør det .

Lysene skal anvendes i hele en 24- timers periode i to til tre dage , afhængig af hvad din læge har ordineret . Nogle vil måske anbefale at slukke det i et par timer om natten . Længden af behandlingen afhænger også af udviklingen af bilirubin udsendelse .

Omkring hver tredje time , skal du slukke bililights , og foder din baby . Hyppige fodringer er vigtige , for at hjælpe med at rydde ud bilirubin . Du kan også bruge denne pause til at bade ham , lege med ham og pleje ham som du normalt ville . Vær opmærksom på , at da bilirubin udskilles , kan barnets afføring ser grøn , sort og blive tilbage. Dette er normalt .

Tjek babys temperatur hver par timer , mens han er under lysene , for at sikre, at han ikke bliver for varm . En normal rektal temperatur for baby er fra 97,9 til 100,4 grader . Hvis dit barns temperaturen bliver op til 101 grader eller højere , skal du kontakte din børnelæge . ( Se Referencer 1)

Biliblankets og pads


Den biliblanket indeholder fiber-optisk lys, der bruges til lysbehandling i behandling spædbarn gulsot . Det bruger de samme lysspektrum som bililights , men tæppet giver lys til at komme tættere på barnets hud , og barnet kan blive fodret og holdt samtidig pakket ind i tæppet .

Du kan trygt sætte tæppet helt op mod dit barns hud . Vær sikker på at beskytte sine øjne , som med bililights .

bilipad svarer til tæppet , men det er en pad , hvor barnet ligger der udsender lys .

Selv om de er mere mobile end bililights , både tæppe og pude er tilsluttet en boks , der driver fiber-optik .

Generelle retningslinjer


Som privat behandling , kan du blive forsynet med seng , tæppe eller pude af hospitalet . Hvis ikke , kan en recept blive nødvendigt for dig at være i stand til at leje eller købe det rigtige udstyr .

Brug ikke lotion , creme , babyolie , baby pulver eller ethvert andet produkt på dit barns hud mens de under bililights eller i biliblanket , medmindre din børnelæge bestillinger det.

Selv bililights er sikre , er det muligt for dit barn at udvikle en udslæt under behandling . Det vil gå væk af sig selv, men nævner det til din børnelæge .

Dit barn skal have blod trukket dagligt , for at kontrollere bilirubin niveauer . Hospitalet kan sørge for en sygeplejerske til at besøge dit hjem for at gøre dette .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.