hvordan man håndterer at gå til gynækolog , når du har PTSD

Post-traumatisk stress disorder ( PTSD ) er en psykologisk tilstand, som kan opstå, når en person har været udsat for en traumatisk oplevelse . Det sker til krigsveteraner , nogle gange. Det sker også for mennesker, der var seksuelt eller fysisk mishandlet som børn , og det sker til personer, der er seksuelt overgreb . Konservative skøn er, at en tre kvinder bliver seksuelt misbrugt som børn . En ud af seks kvinder bliver voldtaget i sin livstid . Ikke alle disse kvinder udvikler PTSD , selvfølgelig , men mange gør .
Når nogen har post- traumatisk stress-syndrom som følge af at være seksuelt misbrugt som barn eller seksuelt overgreb som en voksen , de kan have svært ved at gå til gynækolog . En gynækologisk -eksamen kan bringe tilbage masser af ubehagelige minder fra seksuelle overgreb eller misbrug . Du er afklædt, på ryggen , med nogen mere magtfulde , ofte en mand , truende over dig . Nogen er rørt dig i private steder , sætte tingene ind i dig . Eksamen er ofte fysisk ubehageligt . Af disse grunde, der ofte kvinder med PTSD undgå at gå til gynækolog , sætte sig selv i fare for forskellige helbredsproblemer .
Hvis du har post-traumatiske stress lidelse , er der en række skridt, du kan tage , der kan gøre et besøg på gynækologen mindre stressende for dig :

1 .
Overvej om du ville føle sig mere trygge ved en kvindelig gynækolog . Hvis ja , det er , hvad du skal kigge efter . Du kan også se en kvindelig praktiserende læge eller jordemoder for rutinemæssig gynækologisk pleje . Dette er en generalisering , selvfølgelig , men du kan finde en jordemoder til at være mere følsom over for de problemer , du har med at gøre og er mere villige til at gøre boliger for din komfort .
2 .

Fortæl læge eller jordemoder , at du har post-traumatisk stress lidelse . Du behøver ikke at give en masse detaljer . Han eller hun kan spørge dig om det, og du kan besvare spørgsmål , hvis du føler dig tryg , eller du kan bare sige, at du foretrækker ikke at tale om det . Men at lade lægen eller jordemoderen vide , at du har PTSD vil hjælpe ham eller hende tage skridt til at gøre eksamen mere behageligt for dig .
3 .
Fortæl læge eller jordemoder , at du er meget nervøs for din udnævnelse . Hvis der er specifikke ting lægen eller jordemoderen kan gøre for at hjælpe med at lindre din angst , så lad ham eller hende vide , hvad disse ting er .
4 .
Spørg lægen eller jordemoderen at lade dig vide, hvad han eller hun gør . Spørg ham eller hende til at lade dig vide, hvornår han eller hun vil være rørt dig og advare dig , før du gør noget , der kan være ubehageligt .

5 .
Hvis du ikke er tryg at have dine fødderne op i stigbøjler , spørg hvis lægen eller jordemoderen kan undersøge dig med dine ben ned på eksamen bordet . Jeg plejede at synes, at det var nødvendigt at sætte fødderne op i stigbøjler , men da min søster var gravid med sit tredje barn , gik jeg med hende til en aftale med hende jordemoder . Jordemoderen undersøgte hende uden at bruge stigbøjlerne og forklarede, at lægerne bare bruge stigbøjler , fordi det er mere bekvemt for dem . Hun sagde, hun ikke kan lide at bruge dem , fordi hun vidste, at det var mere ubehageligt for kvinder . Det er ikke dit job at gøre tingene mere praktisk for lægen , det er hans eller hendes job at gøre tingene så nemt som muligt for dig . Så hvis du ikke kan lide stigbøjler, da lægen ikke at bruge dem .
6 .
Hvis du på et tidspunkt ønsker at stoppe eksamen eller tage en pause , har du ret til at gøre det . Du kan spørge lægen eller jordemoderen at stoppe , kan du sidde op og dække dig selv , og du kan vente et par minutter før du fortsætter . Hvis du ikke ønsker at fortsætte , behøver du ikke. Du kan efterlade og planlægge en udnævnelse til at komme tilbage en anden dag og afslutte eksamen derefter .
7 .

Du kan også vælge at få en del af eksamen og udelukke en del af eksamen . For eksempel generelt et komplet gynækologisk Prøven omfatter en brystundersøgelse og en bækken eksamen , og bækken eksamen generelt indeholder både en eksamen med en speculum og en manual eksamen . Mens alle dele af eksamen anbefales for et godt helbred , hvis en del af eksamen gør dig også ubehageligt , kan du anmode om bare en brystundersøgelse , eller du kan anmode om en manuel bækken eksamen og bede lægen om ikke at bruge speculum . Hvis du ikke kan tåle en komplet eksamen , det betyder ikke, du er nødt til at afkald på enhver behandling .
8 .
Overvej hvad der vil hjælpe dig føle sig mere afslappet . Vil lytte til beroligende musik hjælpe ? Du kan tage dine hovedtelefoner med dig . Ville have en ven med dig hjælpe ? Du kan tage nogen med dig, og du kan bede om, at han eller hun have lov til at komme ind i eksamenslokalet med dig . Din ven kan holde din hånd og tale med dig , mens lægen eller jordemoderen undersøger dig .
9 .
Praksis afspændingsteknikker , før du går til din udnævnelse , ting, du kan også gøre, når du 're på eksamen bordet . Forskellige ting vil arbejde for forskellige mennesker , men overvej dyb vejrtrækning , forestiller du er i nogle andre mere behageligt sted , og positive selv-snak . Hvis du er i terapi , kan du diskutere afslapning teknikker med din terapeut og praksis i din behandling sessioner .

gode råd og advarsler


 • En læge bør altid have en anden person i lokalet sammen med dig , når du udfører en gynækologisk undersøgelse. Normalt er denne anden person er en sygeplejerske eller medicinsk assistent . Hvis du medbringer en ven med dig til din udnævnelse , og denne ven er til stede under eksamen , så er det OK, hvis lægen ikke har en anden personale person til stede . Ellers dog bør der altid være en anden ansat person til stede . Hvis din læge ikke medfører en anden ind i rummet , når han eller hun er ved at undersøge dig , bør du bede om en anden til at være der . Du bør også overveje at bede din læge , hvorfor han eller hun følger ikke normal praksis protokol .

 • Kommentarer

  link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Karin Nyberg
  Nyheder redactor: Morten Christofferse

  Kundeservice: Stig Sørensen,
  Flemming Salomon

  Tel: +45 99 99 99 80
  Fax: +45 99 99 99 88

  © Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.