hvad er progesteron ’s virkninger på graviditet ?

Hvad er Progesteron ?


Progesteron er et naturligt forekommende steroid hormon, der produceres af kroppen hos både mænd og kvinder . Det beløb, der produceres af en mands krop er for minimal at være af nogen reel konsekvens , men hos kvinder det hjælper til aktivt at regulere menstruationscyklus. Dr. Frederick R. Jelovsek af Women 's Health Resource , konstaterer , at progesteron naturligt udskilles " i de sidste to uger af menstruationscyklus i den fødedygtige alder ægløsning kvinder . " Syntetisk versioner af progesteron er indtaget i p-piller og kan bruges til at hjælpe regulere menstruation . Progesteron har yderligere terapeutisk brug så godt. Progesteron er skabt ud fra kroppens kolesterol og er i sidste ende omsættes til andre hormoner som testosteron og østrogen . Progesteron terapi er undertiden anvendes til behandling af lidelser som depression , stress , hedeture , præmenstruel syndrom , oppustethed , kronisk træthed , hovedpine og migræne , rygsmerter , allergier , hormonbehandling problemer , symptomer på østrogen dominans , infertilitet , højt blodtryk ( hypertension ) og ledbetændelse . Mange af disse menes at være symptomer på hormonel ubalance i kroppen .

Tidlig fostrets udvikling


I den tidligste fase af graviditeten ( uge 1 og 2 ) , progesteron hjælper med at forberede og tykkere livmoderens slimhinde til en eventuel implantation af ægget . Progesteron er fortsat vigtige i hele graviditeten , indtil det øjeblik de fødes . Progesteron er udskilles af hårsækken , som udløste ægget , corpus luteum , indtil omkring den tiende uge af graviditeten , når moderkagen påtager sig ansvaret . Mislykket graviditeter undertiden forekomme , når corpus luteum ikke i tilstrækkelig støtte den hurtige fosterudvikling med passende progesteron niveauet .

Progesteron hele graviditeten


I hele den resterende del af graviditeten , progesteron fortsætter med at spille en meget vigtig rolle . Den fortsætter med at hjælpe livmoderslimhinden udvikler og bidrager til at kæmpe mod skadelige celler , der kan forårsage skade på fosteret . Det spiller også en rolle i udviklingen af brystvæv og afværge amning indtil efter barnet er født . Progesteron også hjælper med at bevare placeringen af barnet ved at holde livmoderen fra at indgå . Når graviditeten nærmer sig sin afslutning , den progesteron niveauet falde betydeligt , ikke længere forhindre veerne at finde sted. Dette er , når arbejdskraft begynder normalt . Hele graviditeten , kan den øgede niveauer af progesteron give bivirkninger af forstoppelse , halsbrand , hovedpine , problemer med bihulerne , sløret syn og eventuelt nyre -infektion .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.