hvilken slags blod er navlestrengen indeholde?

Navlestrengen nærer fosteret , mens i livmoderen og er livline mellem barnet og moderkagen . Blodkar , der kører mellem foster og moderkage er beskyttet af navlestrengen

Historie


navlestrengsblod har været rutinemæssigt kasseres efter fødslen . Men det vides nu, at navlestrengsblodet er medicinsk betydning .

bloddannende stamceller


navlestrengsblod er en god kilde til bloddannende stamceller , der kan producere blodlegemer , herunder røde blodlegemer , hvide blodlegemer og blodplader .

Betydning


Stamceller kan bruges til at behandle en række alvorlige forhold, herunder immunsystemet sygdomme og leukæmi . Ca. 70 lidelser er blevet behandlet med stamceller , ifølge March of Dimes .

Funktion


Røde blodlegemer er vigtige for evne til at størkne , hvide blodlegemer bringer ilt til andre celler i kroppen , og blodplader bekæmpe sygdomme .

Fordele

Anvendelsen af navlesnorsblod til at bekæmpe sygdomme er en voksende tendens . En fordel er , at en noninvasiv procedure er gjort for at indsamle det , minimere risikoen for de involverede og navlestrengsblod synes mindre tilbøjelige til at skabe infektioner eller misforhold problemer .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.