cerebral Alzheimers sygdom

Cerebral Alzheimers sygdom er en ødelæggende tilstand , hvor hjernen ikke længere tillader en person til normalt funktion . Ifølge Mayo Clinic , er det en form for demens ( manglende evne til at tænke godt og gør normale aktiviteter ) , der påvirker 5 procent af personer i alderen 65-74 . Interessant , halvdelen af personer over 85 lider af Alzheimers sygdom

Symptomer


Ifølge Alzheimer 's Association , symptomer på Alzheimers sygdom omfatter hukommelsestab vigtige datoer og begivenheder , planlægning problemer , svært ved at fuldføre opgaver , forvirring af tid og sted , problemer med at tale eller skrive , dårlig dømmekraft , tilbagetrækning fra aktiviteter og ændringer i humør og personlighed . Det er vigtigt at tale med din læge , hvis du eller et familiemedlem oplever disse symptomer .

Årsager


Årsagen til Alzheimers sygdom er endnu ikke klar . Genetik , miljø og livsstil kan spille en rolle . Ifølge Mayo Clinic , to typer af hjernen celleskader føre til Alzheimers sygdom . Plaques er proteiner kaldes beta-amyloid , som interfererer med hjerne celle kommunikation . Også et protein kaldet tau , der understøtter hjerne celle strukturer ledningsrod og i sidste ende dræber hjerneceller .

Statistik


Ifølge Alzheimer 's Association , 5 . 3 millioner mennesker i USA lider af Alzheimers sygdom . Alzheimers sygdom er også den syvende hyppigste dødsårsag .

Diagnose


Ifølge Mayo Clinic , læger korrekt diagnosticere Alzheimers sygdom 90 procent af tiden . Undersøgelse af hjernen efter at patienten går væk er den eneste bestemt måde at diagnosticere Alzheimers sygdom . På lægens kontor , er en blodprøve fået at udelukke andre sygdomme . En neuropsykologiske test undersøger patientens tænkning og hukommelse gennem en række spørgsmål . Hjernescanninger som CT og MR er også taget til at visualisere en hjerne abnormiteter .

Behandling

Behandlinger for Alzheimers sygdom omfatter medicin som cholinesterase-hæmmere , der forhindrer nedbrydningen af acetylcholin ( kemiske stof i hjernen der er ansvarlig for hukommelse og indlæring ) , at E-vitamin forsinke symptomer og memantin til at forhindre hjernen celleskader .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.