om neonatal gulsot

Neonatal gulsot er gullig farvning af den nyfødtes hud og det hvide i øjnene ved galden pigment (bilirubin ) . Det er en almindelig lidelse , der begynder i den første uge efter fødslen , og som regel ikke tyder på en alvorlig problem

Effekter


bilirubin er et biprodukt af fordelingen og genbrug af gamle røde blodlegemer . Det behandles af leveren og har bestået fra kroppen ved afføring . Gulsot opstår, når bilirubin niveauer i bliver blodet forhøjet .

Årsag


Et nyfødt barns krop ødelægger føtale røde blodlegemer og erstatter dem med voksen- type celler . Barnets leveren kan ikke behandle den deraf følgende høje bilirubin , indtil den udløber i løbet af to eller tre uger .

Udbredelsen


I alt 50 til 60 procent af spædbørn udvikler neonatal gulsot , ifølge University of California i San Francisco ( UCSF ) Children's Hospital . Betingelsen typisk løser på egen hånd .

yderligere typer


To andre sædvanligvis ikke-skadelige former for neonatal gulsot kan udvikle og er forbundet med amning . Den ene type opstår i babyer , der ikke er sygepleje nok, og den anden er forårsaget af et stof i modermælk , der øger genbrug af bilirubin i barnets tarme .

mere alvorlige tilstande

Mere sjældent , patologisk neonatal gulsot kan forekomme på grund af lidelser i blod eller en manglende evne til effektivt at behandle og fjerne bilirubin .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.