væske forskrift i hjerte-kar- systemet

Opretholdelse af væskebalancen inden det kardiovaskulære system er vigtigt for kroppens generelle sundhed og præstation . Hvornår væv har ikke nok væske , bliver de dehydrerede . Hvis væv er oversvømmet med væske , hævelse eller ødem opstår . Niveauet af blod blev distribueret gennem organer er også opnået ved væske regulering . Denne balance inden for det kardiovaskulære system opnås ved et samspil af blodkar og celler

det kardiovaskulære system


De vigtigste komponenter i det kardiovaskulære system er hjertet, arterier, vener og kapillærer . Hjertet er en muskel i brystet , der pumper blod rundt i kroppen . Arterier fører blod fra hjertet , mens venerne fører blod tilbage til det . Kapillærer er de blodkar , der forbinder arterier og vener . Det er i kapillærerne , at et flertal af overførslen af væske og næringsstoffer til kroppens væv forekommer . En gennemsnitlig voksen har omkring 100. 000 miles af blodkar i hans krop .

Starling Ligning


I 1896 britiske fysiolog Ernest Starling formulerede sin teori for væske filtrering i det kardiovaskulære system . Han teoretiserede , at væske overførsel i kapillærerne var betinget af pres fra væske i blodkar , eller oncotic pres , og presset fra de faktiske blodkar sig selv, eller hydrostatisk tryk . Ved beregning af Starling ligningen , kunne forskerne bestemme mængden af væske overførsel i særlig blodkar .

oncotic Pressure


oncotic pres refererer til trykket i den væske , der er inde i blodkarrene . Når trykket i den væske, er større end trykket i blodkarret det er indeholdt i , væsken løber ud i det omkringliggende område. Hvis blod fartøjet lægge mere pres på væsker , så væsken ikke kan undslippe blodkar .

hydrostatiske tryk


Hydrostatisk tryk refererer til trykket i blodkarrene . Hvis trykket i blodkarret er større end trykket i den væske, den indeholder , er væsken bevares . Hvis trykket i blodkarret er mindre end trykket af væske , væsken så kan lække ud og ind i rummet mellem de blodkar og de omkringliggende celler .

Fluid Exchange Mellem blodkar og celler i kroppen

Blodet ikke normalt kommer i kontakt med de enkelte celler i kroppen . Kapillærer surround væv og interstitiel væske filtreres gennem dette rum mellem kapillærer og celler . Interstitiel væske bringer celler deres næringsstoffer . Væsken forskrift i kardiovaskulære system er afhængig af balancen mellem oncotic og den hydrostatiske tryk . Kroppen regulerer fordelingen af væsker mellem celler og organer ved denne handling.


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.