overgangsalderen og fortykkelse af livmoderen vægge

Fortykkelse af livmoderens vægge er et fænomen opleves af nogle kvinder i overgangsalderen . Denne betingelse er godartet og i de fleste tilfælde , ikke medfører nogen smerte . Dog kan det gå upåagtet og kan kun diagnosticeres af en sundhedsperson

hvad er det hedder ?


Den fortykkelse af livmoderens vægge kaldes endometriehyperplasi . Hyperplasi er ikke noget alle kvinder oplever i overgangsalderen , men visse kvinder vil opleve det .

Hvad skyldes det?


Endometriehyperplasi skyldes en tilstedeværelse af store celler i slimhinden i livmoderen . Ifølge womentowomen. com , kvinder, der befinder sig i overgangsalderen er størst sandsynlighed for at opleve endometriehyperplasi , på grund af hormonelle ubalancer oplevet i menopause. These hormonelle ubalancer få foring til at vokse , hvilket resulterer i hyperplasi .

Symptomer


Ofte kvinder ikke har nogen symptomer , der ville gøre dem til at have hyperplasi , selv om en fælles tegn er unormal blødning . Af denne grund mange kvinder overser denne betingelse tænker det er en normal symptom på overgangsalderen . Denne blødning kan være let , tung eller plettet .

Diagnose


For at få en korrekt diagnose , skal du besøge din gynækolog regelmæssigt . Det er ikke noget, du kan selv diagnosticere . Din læge vil foretage en blodprøve , der vil blive brugt til at tjekke din hormon niveauer og en ultralydsscanning , som vil give ham et kig ind i din livmoder .

Behandling

Hvis din hyperplasi skyldes brugen af hormon-substitutionsterapi , kan din læge bede dig om at komme ud af det , således at dine hormoner for at vende tilbage til den tilstand de var i tidligere . Du kan også administreres progesteron .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.