Hvad sker der med Livmoderslimhinden efter overgangsalderen ?

Når en kvinde er post-menopausale , hvilket betyder fuld overgangsalderen ( ingen menstruation i et år ) livmoderens slimhinde , som kaldes endometriet , bør ikke være tykkere end 4 til 5 mm , ifølge everydayhealth. com .

HRT og endometrium


Under hormonbehandling kan blive tykkere din endometriet . Hvis du ikke er på hormonbehandling og din Livmoderslimhinden er over 4-5 mm din læge ønsker måske at tage en biopsi .

Hyperplasi


Hvis du er i fuld overgangsalderen , og alligevel oplever blødninger ( efter at gå et år eller mere uden en menstruation ) kan give anledning til bekymring . En fortykket endometrium kan være en indikation af abnorm cellevækst , som kaldes hyperplasi . Hyperplasi er overdreven eller usædvanlig cellevækst i den indre glandulære livmoderslimhinden , ifølge womentowomen. com . Dette kan være tegn på endometriecancer .

må ikke ignorere denne Tilstand


Forstå at hormonelle ubalancer og forandringer, der sker i løbet af overgangsalderen kan resultere i hyperplasi . Denne tilstand kan forværres og føre til præcancerøse cellulære forandringer .

Overvejelser


Husk på, at tykkelsen af Livmoderslimhinden kun har mening i afsløring af carcinom eller hyperplasi et år efter menopausen har fastsat i eller et år efter din sidste menstruation , ifølge Dr. Ronald Barentsen , Holland , formand for OBGYN. net Overgangsalderen Advisory Board .

Østrogen og dens indvirkning

Dr. J. Glenn Bradley af OBGYN. net forklarer , at de fleste post-menopausale blødning kan være et resultat af hormonsubstitutionsbehandling , da endometriet er ganske følsomme over for østrogen , som er en vigtig bestanddel af din hormonbehandling . Østrogen udløser væksten i livmoderslimhinden . Hvis du ikke er på hormonbehandling og er menopausalt , har du sandsynligvis ikke har nok østrogen , og dette kan forårsage foret til atrofi . Når atrofi opstår , blodkarrene i endometriet bliver skrøbelig og bryde , og dette kan forårsage blødninger .

Betændelse

Et andet forhold er , at livmoderslimhinden kan blive betændte i overgangsalderen , hvilket resulterer i en tilstand, der kaldes atrofisk vaginitis . Dette skyldes de lave niveauer af østrogen og kan føre til blødninger .

Uterus ændringer

Ifølge changeoflife. com , efter overgangsalderen , vil livmoderen skrumpe , som vil alle eksisterende fibromer . Livmoderen ender med at blive sammenlignelig med størrelsen af en lille pære .

Informer din læge

Hvis du er i overgangsalderen og oplever uventede uregelmæssig eller kraftig blødning , skal du bringe denne opmærksom på din læge .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.