bør kvinder i overgangsalderen tage jerntilskud ?

Kvinder får besked på at sørge for , at de får nok jern i deres kost for at forebygge blodmangel , eller jern-fattige blod . Når kvinder er i deres reproduktive år og mister blod under deres månedlige menstruationscyklus , kan deres jern niveauer bliver nedfisket . Dette er imidlertid ikke tilfældet , når en kvinde er post-menopausale

nr. Månedlig blodtab


For lidt jern kan være problematisk , men for meget kan også skabe problemer . Menopausale kvinder er ikke længere menstruation , så de er ikke at miste blod hver måned, hvilket betyder, at de er mindre tilbøjelige til at blive anæmiske eller jern-mangel .

for meget jern


Ifølge Dietary-supplement. info . nih. gov , kan lavere niveau af jern i menstruerende kvinder udgør de lavere satser for koronar hjertesygdom i denne gruppe . I overgangsalderen , er en kvindes risiko for hjertesygdom kan sammenlignes med en mands , og det kan være forårsaget dels af det faktum, at kvinder er opbevaring for meget jern i denne fase af deres liv , hvilket kan føre til hjerte problemer .

Iron ejendele


Jern er kendt for at stimulere aktiviteten af frie radikaler , som er biprodukter af ilt metabolisme . Frie radikaler er knyttet til hjerte-kar- sygdomme .

Ekskluderede


Frie radikaler menes at skade og opflamme kranspulsårerne , som er de fartøjer , der leverer blod til hjertet . Når betændelse opstår , kan dette resultere i åreforkalkning, en delvis eller fuldstændig blokering af en eller flere af kranspulsårerne . Jern kan faktisk bidrage til oxidation af "dårlige " kolesterol ( low- density lipoprotein ) og ændre det i en form , der er til skade for koronararterierne .

jernoptagelsen Udkoblede kan være god

I de lande , hvor mindre kød er spist og mere fiber --- som hæmmer jernoptagelsen og sinker gastrointestinale blod og jern tab --- forbruges , er der en lavere sats af hjertesygdomme , ifølge Dietary-supplements. info. hib. gov .

Toksicitet

Der er mulighed for jern toksicitet , hvis du er udskiller meget lidt jern fra blodet . Jern kan samle i dine organer og væv , når den regelmæssige lagringsanlæg bliver fuld. Mayo Clinic siger , at kvinder i overgangsalderen ikke længere kan kræve jerntilskud . Spørg din læge for hende input .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.