når at se en læge om nyresten ?

Nyresten er aflejringer af mineraler , der hober sig op i nyrerne , ifølge Mayo Clinic . Disse stoffer er normalt vaskes væk med urin , men hvis urinen er for koncentreret , kan krystaller form , der skaber nyresten . Smerter normalt starter i ryggen og udstråling til lysken eller sider . Selv om de fleste nyresten passere uden medicinsk intervention , bestemme årsagen til sten og forhindre fremtidige sten er vigtig. Hvis en sten er for store til at passere naturligt , vil medicinsk indgriben være nødvendig .

Problemer ved vandladning


Hvis en sten ikke går med det samme, er det normalt ikke et problem, medmindre stenen er så stort det forstyrrer urin passage ifølge Mayo Clinic . Symptomer på dette problem kan være stigende pres , smerte og blod i urinen . Partner med din læge til at overvåge vedtagelsen af nyresten og forebygge infektioner .

Gentag nyresten


Hvis der tilbagevendende problemer med nyresten , tale med din læge . Der er flere årsager til nyresten . Calcium sten form ud af stoffet calciumoxalat , ifølge Mayo Clinic . Kostændringer , såsom at reducere D-vitamin , kan forhindre denne form for nyresten .

Sturvite sten forekommer hyppigere hos kvinder , og forekommer efter en urinvejsinfektion . Forebyggelse urinvejsinfektioner kan hjælpe med at forhindre fremtidige nyresten . Urinsyre sten er dannet som et biprodukt af protein . Disse sten er almindelige i mennesker spise en høj-protein kost .

Hvis din læge bestemmer din sten er cystin , kan du lider af arvelig problemer , der forårsager nyrerne til at udskille for meget cystinuria (som er en aminosyre ) .

Smerter for intens til Administrer derhjemme


Nyresten kan være direkte ulidelig , hvilket gør smertebehandling en udfordring . Hvis du har feber , kulderystelser og smerter for intens til at styre derhjemme , er det tid at ringe til din læge . Selv om de fleste nyresten ikke forårsage skade, kan smertestillende medicin være nødvendig , mens stenene passerer .

Stones for store til at passere på egen hånd kan kræve ekstrakorporal trykbølge litotripsi , hvilket er en procedure , der bruger chokbølger til at bryde op store sten . En læge vil være i stand til at gennemgå din x-ray og fastsætte størrelsen og sandsynligheden for at bestå en nyresten naturligt .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.