hvor er de lymfeknuder er beliggende i en mandlig ?

Lymfeknuder er en del af kroppens lymfesystemet . Lymfesystemet er en vigtig del af immunsystemet og lymfeknuder er kun en del af den komplekse helhed. For det meste , er placeringen af lymfeknuder ikke påvirket af køn . Den lyskelymfeknuder noder , eller dem, der findes i lysken , er undtagelsen . Men hvad lymfeknuder kan fortælle dig om din krop er langt vigtigere end hvor man kan finde dem

lymfesystem


. Lymfesystemet er en integreret del af immunforsvaret . Består af lymfeknuder , knoglemarv , milt og brissel , lymfesystemet filtre væsker for urenheder såsom bakterier , vira og endog kræft celler . Det producerer hvide blodlegemer til at hjælpe med at bekæmpe disse forurenende stoffer. Milt er ansvarlig for filtrering blod . Knoglemarv og thymus producerer leukocytter og T- celler hhv.

lymfeknuder


Lymfeknuderne er ansvarlige for filtrering lymfeknuder . Lymfeknuder er en klar blodplasma transporterer ilt , proteiner , glukose og hvide blodlegemer . Denne klare væske omgiver hver eneste celle i vores krop , og bliver filtreret af lymfeknuder . Lymfeknuderne fange eventuelle vira , bakterier eller andre forurenende stoffer og fremstilling lymfocytter ( en type hvide blodlegemer ) for at imødegå eventuelle infektioner , de kan finde . Når lymfeknuder amp deres produktion af hvide blodlegemer , de svulme . Der er mellem 500 og 700 lymfeknuder i vores kroppe . De fleste af dem kan vi ikke føle , men der er nogle i halsen , arm pit og lyske , der bliver håndgribelige , når hævede .

lymfeknuder


Den forreste og bagerste lymfeknuder er ansvarlige for filtrering væsker fra steder som din bihuler . Hævede lymfeknuder på dette område kan angive en sinus infektion , forkølelse eller influenza . Lymfeknuderne du kan mærke er den forreste dem , som ligger lige under hagen , og er det samme sted for både mænd og kvinder .

axillær lymfeknuder


Beliggende i dine armhuler , den armhulen lymfeknuder tømme din arme , thorax væggen og bryst eller bryst område . Disse kan blive hævet på grund af vira som skoldkopper og HIV eller kræft , såsom lunge -eller brystkræft . Ifølge den amerikanske Cancer Society , vil omkring 1. 910 nye tilfælde af brystkræft hos mænd blive diagnosticeret i 2009 . Så disse lymfeknuder er lige så vigtigt for mænd at være opmærksom på som kvinder .

lyskelymfeknuder Nodes

Det er de lymfeknuder beliggende i lysken . Naturligvis på grund af forskelle i anatomi , de ikke er i nøjagtig de samme steder , men både mænd og kvinder har håndgribelig lymfeknuder på forsiden af kroppen , hvor låret mødes og brystkasse. Hævelse i disse lymfeknuder kan betegne infektioner i benet og foden , tilstedeværelsen af seksuelt overførte sygdomme , eller lymfom , en form for kræft .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.