langvarig brug af p-piller & hormonelle forandringer

Fra og med dens indførelse i 1960, millioner af kvinder omfavnede p-piller som en effektiv og praktisk metode til at kontrollere deres frugtbarhed . P-piller , især i dens tidligste inkarnation , gennemført nogle stærke hormonelle bivirkninger , herunder farligt dem som en øget risiko for blodpropper og slagtilfælde . Mens de fleste kvinder kender pille midlertidige hormonale virkninger, nogle studier angiver, at de måske også indebærer en risiko for permanent hormonelle forandringer

Betydning


Forskere i en januar 2006 undersøgelse offentliggjort i Journal of Sexual medicin opdaget forhøjede niveauer af kønshormon bindende globulin ( SHBG ) , det protein, der binder testosteron , i kvinder aktivt at tage p- piller , og dem, der havde afbrudt pille brug i mindst 120 dage forud for undersøgelsen .

Typer


I undersøgelsen formoder , at faldet adgang til testosteron i hormonal prævention brugere kan potentielt give bivirkninger fra seksuel dysfunktion til metaboliske sygdomme. Mens mange læger erkender , at nedsat libido kan være en bivirkning af hormonal prævention , mens kvinderne tager det , det er den første undersøgelse at angive kvinder måske stadig kæmper med denne bivirkning efter seponering pillerne .

Overvejelser


P-piller er i øjeblikket bruges af mere end 10 millioner kvinder i USA og 80 procent af dem er født efter 1945 brugte det på et eller andet punkt . På trods af utallige klager over seksuel dysfunktion og nedsat libido i løbet af de sidste 40 år af piller brug , er få mennesker ved, at disse piller negativt kan påvirke sexlyst . Faktisk mange læger i årevis afvist kvinders klager som psykisk snarere end fysiologiske . Ifølge Dr. Drew Pinsky , som er vært for tv 's " Love Line ", har lægerne været noget uagtsomt for ikke fuldt ud offentliggøre dybtgående virkninger hormonelle p-piller kan have på den kvindelige libido .

Ekspert Insight


Den Undersøgelsens ledende forsker , urolog Dr. Irwin Goldstein , siger "Dette arbejde er kulminationen af 7 års observationelle forskning , hvor vi bemærkede i vores praksis mange kvinder med seksuel dysfunktion , der havde brugt p-pillerne , men hvis seksuelle og hormonelle problemer varet ved til trods stoppe P-piller . Der er omkring 100 millioner kvinder verden over , der i øjeblikket bruger p-piller , så det er indlysende, at en mere omfattende forskning undersøgelser er nødvendige . P-pillerne har eksisteret i over 40 år, men ingen havde tidligere kigget på de langsigtede effekter af SHBG i disse kvinder . Den større problem er , at der har været begrænset forskningsindsats i kvinders seksuelle sundhedsproblemer i modsætning til undersøgelses indsats på andre områder af kvinders sundhed eller endog hos mandlige seksuel dysfunktion . "

Forebyggelse /Solution

Før ordination hormonal prævention , bør læger drøfte potentielle seksuelle bivirkninger , herunder mindsket seksuel lyst , nedsat smøring og øget smerte med samleje . p-piller brugere , der lider af disse bivirkninger, bør søge en læge 's bistand og rådgivning . Ændring af type af hormonal pille kan være nyttige , da nogle kvinder oplever, at trifasisk piller , hvor hormonal niveauet varierer på en ugentlig basis har mindre effekt på deres lyst til sex end monofasiske dem , som tilbyder statisk hormon leverede mængder .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.