prostata kirurgi & smerte

Der er mange årsager til, at du kan have brug prostata kirurgi , herunder en forstørret prostata eller prostatakræft . Mens du kan være nervøs for prostata kirurgi på grund af de smertefulde bivirkninger , er det vigtigt at huske, at de fleste smerter er minimal . Hertil kommer , kan din læge, tilbyde aflastning gennem receptpligtig medicin

Den Prostate


Din prostata er lille kirtel stede hos mænd til støtte i reproduktion . Den sidder ved åbningen af den mandlige urethra og udskiller en næringsstoffer indeholder væske under sædafgang. Denne væske blandes med sæden og hjælper dem med at overleve længere i skeden . Selv om den prostata er til stede ved fødslen hos mænd , betyder det ikke udvikles, indtil puberteten . Produktionen af mandlige hormoner som testosteron får prostata til at fortsætte med at stige indtil omkring 20-årsalderen . Efter 40 , begynder prostata at vokse igen , så du kommer i risiko for infektion, prostatakræft eller en forstørret prostata .

Prostata Smerter Symptomer


Mange prostata betingelser smertefulde symptomer . Forstørret prostata kan forårsage urinvejsinfektion og gøre vandladning smertefuld . Smertefuld vandladning er også et tegn på prostatitis , eller en prostata -infektion . Prostata infektioner kan forårsage smerte og brændende i løbet af ejakulationer . I nogle tilfælde kan smerter i nederste del af ryggen eller bækken indikerer også en prostata problem , som f. eks prostata kræft . Mens smerter er aldrig sjovt , disse smertefulde symptomer er faktisk nyttigt at i det omfang de anspore en patient at få en korrekt diagnose og behandling . Du kan ikke se din prostata og så er det svært at sige , om det er betændt , hævet eller klumpet . Smertefulde symptomer er ofte det, der gør dig søge behandling .

prostatabiopsi Smerter


En prostata biopsi er en type af prostata kirurgi , hvor en sundhedsplejerske , typisk en proctologist hørt om dine symptomer , fjerner dele af prostata væv til at teste for kræft . En prostata biopsi kræver anæstesi og sedation , men du vil være vågen under proceduren . Smerter er minimal . Du kan føle en let svie , når du er indsprøjtet med anæstesi eller beroligende . Du kan også føle kedelig presset , da lægen indsætter objekter eller fingre ind i din anus og penis . Den mest smerte er fra enten indsnit eller biopsi nåle bruges til at indsamle væv . Opfølgning smerte er sjælden , men mild hvis det sker . Din udbyder kan indikere en over -the-counter smertestillende .

Smerter fra Laser prostataoperation


En anden type af prostata kirurgi kaldes laser prostata kirurgi . Det er udført til at behandle symptomer på en forstørret prostata ved at fjerne væv , der blokerer urin flow . Der findes flere typer af lasere og procedurer for denne type kirurgi , afhængigt af størrelsen og placeringen af forstørret prostata . Denne procedure er minimalt invasiv , men du vil modtage en form for bedøvelse . Der er ingen smerter under proceduren, men du kan være øm i et par uger efter . De fleste patienter vil få en recept på smertestillende medicin i de første par dage .

prostatektomi Smerter

En prostatektomi er fjernelse af hele eller dele af prostata for at lette symptomerne på en forstørret prostata eller for at fjerne kræftceller . Der findes flere typer af prostatektomi , herunder transuretral prostatektomi , bækkenbunden prostatektomi og kønsbehåring prostatektomi . Den type kirurgi afhænger af, om kirurgen kommer ind gennem urinrøret , mellemkødet eller underlivet . Du vil ikke føle smerte under operationen , fordi du vil være bedøvede , men bagefter vil der være nogle smerter som indsnit helbrede . Din kirurg eller praktiserende læge vil ordinere receptpligtig smertestillende og råde dig til at bruge varme eller is terapi , alt efter hvilken en der passer bedst til dig . Du vil også blive lagt vægt på sengeleje fordi intens aktivitet kan være smertefuldt . Vandladning og afføring kan være smertefuldt så godt.


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.