livmoderkræft symptomer

Livmoderkræft er en af de mest almindelige kræftformer af den kvindelige reproduktive system. Det er også kendt som sarkom i livmoderen . Der er over 30. 000 nye tilfælde rapporteres hvert år . Livmoderkræft opstår , når kræftceller begynder voksende i muskler og væv af livmoderen . Det er uvist , hvordan livmoderkræft er forårsaget . Dog kan den øgede niveauer af en kvindes østrogen -niveau være en faktor. Østrogen hormon hjælper til at stimulere opbygningen af slimhinden i livmoderen

Hvem er på Risk


Ninety-fem procent af livmoderkræft tilfælde forekom hos kvinder , der gik igennem overgangsalderen eller som var postmenopausale . Fedme kan øge risikoen for livmoderkræft hos kvinder , der er præ-menopausale og postmenopausale . Alderen på de kvinder, der blev diagnosticeret med kræft var mellem tres og 75 år gammel . Undersøgelser viser, at afrikansk- amerikanske kvinder har en 1,70 procent risiko sammenlignet med de 2,90 procent risiko for kaukasiske kvinder . Genetik kan også spille en rolle i, hvem udvikler livmoderhalskræft . Omkring 10 procent af livmoderkræft sager blev anset for at være arvelig . En kvinde , der aldrig har været gravid , kan være i fare så godt. Når en kvinde er gravid , vil hun producere mere progesteron end østrogen . Den progesteron giver en kvinde mere beskyttelse igen livmoderkræft .

Symptomer


Symptomerne for livmoderkræft er forskellige for hver person . De mest almindelige symptomer på livmoderkræft er bækkensmerter og unormal blødning fra skeden eller udledning . Blødningen , at en kvinde kan opleve vil begynde som lys pletter og vil gradvist blive tungere . Den udflåd ville være som en mælkeagtig sekretion . Bækken område er det område af underkroppen , hvor det indre kønsorganer løgn . Nogle kvinder har rapporteret at føle en knude eller en masse på dette område også. Andre symptomer , som kvinder kan opleve ville være vanskeligt eller smertefuld vandladning og smerter ved samleje . Nogle kvinder også mærke nogle vægttab . Kvinder bør rådføre sig med deres læge , hvis de oplever nogen af disse symptomer . Hvis det ikke er livmoderkræft , kunne det være et tegn på en anden alvorlig medicinsk tilstand .

Diagnose


Hvis en kvinde oplever nogen symptomer, der er forbundet med livmoderkræft , kan hendes læge udføre en eller flere af disse eksamener for at diagnosticere tilstanden . Et af disse eksamener er en pap test . Under en pap test , vil lægen hente celler fra den øverste vagina og fra livmoderhalsen. Disse celler vil blive sendt til en medicinsk laboratorium for at kontrollere for unormale celler . En anden eksamen er en underlivsbetændelse eksamen , hvor blæren , endetarmen , livmoder , og skeden er undersøgt. Lægen vil kontrollere disse organer til eventuelle ændringer eller klumper . En transvaginal ultralyd er gjort for at tage en ultralyd billede af endometriet foring i livmoderen . Hvis det foret synes at være for tyk , kan en biopsi skal gøres. En biopsi er , når en læge fjerner en vævsprøve fra slimhinden i livmoderen . Vævet er derefter undersøgt for kræftceller og andre forhold.

Behandling


Der er forskellige behandlingsmuligheder for kvinder, der kæmper livmoderkræft . Nogle af disse behandlinger omfatter kirurgi , strålebehandling eller hormonbehandling .

Den behandling , at de fleste kvinder vælger at få en hysterektomi som er når livmoderen er fjernet . Under denne operation , er æggestokkene og æggelederne fjernes. Hvis der er nogen lymfeknuder tæt på tumor , vil de blive fjernet , så de kan undersøges for at se , om de er kræft .

Under strålebehandling , høj energi stråler overføres med henblik på at dræbe kræftcellerne . Det vil kun påvirke kræftceller i det område, der bliver behandlet . Eksterne og interne er to former for strålebehandling . Ekstern stråling er normalt en ambulant service , der er gjort fem dage om ugen i flere uger . Med denne behandling sigter en stor maskine stråling mod det område, hvor tumoren befinder sig . Intern strålebehandling er , når små rør , der indeholder et radioaktivt stof indsættes i skeden og efterlades der for et par dage. Dette er en stationær tjeneste, der kræver et hospitalsophold .

hormonbehandling bruges til at holde kræftceller fra at få de hormoner , som de behøver for at vokse . Dette kaldes også systemisk terapi , fordi det kan have en indvirkning på kræft celler i hele kvindens krop . For hormonbehandling , vil kvinden tage en pille , der indeholder progesteron hormon . Den hormonbehandling anvendes normalt til kvinder, der er ude af stand til at have kirurgi eller strålebehandling .

Forebyggelse

Alle kvinder , uanset om de er seksuelt aktive eller ej , bør have en årlig pap test og bækken eksamen . Disse tests vil være nyttig med at opdage eventuelle afvigelser fra kvindens reproduktive organer . Hvis en kvinde falder ind under en af de højrisikokategorier , bør de nøje overvåges af deres læge så godt. Hvis en kvinde tager østrogen substitutionsbehandling , hun så også bør have regelmæssig Pap-tests og bækken eksamener . En endometriebiopsi bør også tages under overvejelse.


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.