vægtøgning i overgangsalderen

Overgangsalderen medfører en række fysiske ændringer , herunder vægtøgning . Det er muligt at styre din vægt og forebygge sundhedsmæssige risici forbundet med alt for meget vægtøgning ved at bruge et par smarte strategier

Fakta


Det er ikke ualmindeligt , at kvinder tager på i vægt i løbet af overgangsalderen . Ifølge Mayo Clinic , den gennemsnitlige kvinde får omkring 1 £ hvert år i de år, hvor hendes krop er klar til at indtaste overgangsalderen --- en periode kaldet perimenopause .

Årsager


Livsstilsfaktorer forbundet med aldring er ansvarlige for de fleste overgangsalderen vægtøgning . Som kvinder bliver ældre , kan de udnytte mindre og spise mere , hvilket gør dem mere tilbøjelige til at tage på i vægt . Aldring betyder også din krop begynder at erstatte nogle af sine muskelmasse med fedtceller , der forsinker dit stofskifte og gør det sværere for kroppen at forbrænde kalorier . Genetik også spiller en rolle i overgangsalderen vægtøgning : Hvis din mor tog på i vægt i overgangsalderen , er du mere tilbøjelige til at have problemer med at opretholde din vægt .

Hormoner


Selvom mange kvinder skylden hormoner i overgangsalderen vægtøgning , hormoner kun spille en lille rolle . Forhøjede niveauer af hormonet androgen ikke gør din krop får mere vægt , men de gør direkte vægtøgning til nye steder , herunder maven . Nedsat niveau af progesteron i overgangsalderen kan gøre din krop bevarer vand , hvilket gør du føler dig tungere .

Din krop kan også udvikle insulinresistens i overgangsalderen , hvilket kan føre til vægtøgning . Kvinder, der har høj stress livssituationer er mere tilbøjelige til at tage på i vægt i overgangsalderen end kvinder , hvis liv er lavere i stress . Overgangsalderen forårsager også kroppens testosteron niveau til at falde , hvilket igen bremser kroppens stofskifte sats

Risici


overgangsalderen vægtøgning ikke bare gøre du føler dig utiltrækkende . også kommer med alvorlige sundhedsmæssige risici . Ifølge Mayo Clinic , er kvinder , der får overvægt i overgangsalderen har øget risiko for alvorlige sundhedsmæssige betingelser , herunder type 2 diabetes , hjertesygdomme og slagtilfælde . Få mere end 20 pounds efter overgangsalderen øger en kvindes risiko for brystkræft med 20 procent .

Forebyggelse /Solution

Nogle vægtstigning i løbet af overgangsalderen er uundgåeligt , men der er en række måder at holde din vægt fra at komme ud af kontrol . En af de bedste måder at holde din vægt i skak er at spise en sund og afbalanceret kost rig på frugt og grøntsager . Begræns dit forbrug af usunde fedtstoffer og olier . Staying aktiv er også en god måde at opretholde en sund kropsvægt i løbet af overgangsalderen . Aerobe og vægtbærende øvelser er specielt godt for kvinder i overgangsalderen . Finde sunde måder at håndtere stress kan også hjælpe med at forhindre overdreven vægtstigning i løbet af overgangsalderen .


Kommentarer

Vi ønsker, at dine argumenter og meninger er velkomne. Være objektiv og medfølelse. Mange mennesker læser hvad du skriver. Gør debat til en bedre oplevelse for både dem og dig selv. Mellem 20:00 og 08:00 det er lukket for kommentering og vi fjerner automatisk kommentarer med sjofle ord, defineret af vores moderatorer.

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.