oral trøske hos børn

Oral trøske i et barn producerer en gær infektion i mund og svælg . En svamp infektion normalt findes hos spædbørn og småbørn , men det vil også forekomme hos ældre børn og voksne diagnosticeret med sygdomme , der påvirker immunsystemet . Et barn ældre end 3 , der udvikler en svampeinfektion i munden infektion med tilsyneladende ingen bagvedliggende årsag bør testes ved en læge

Identifikation


Thrush er en gær infektion forårsaget af Candida svampen . En svamp infektion normalt findes i den varme , fugtige områder i munden og skeden af et barn . »Candida gær er den samme svamp , der forårsager en gær infektion hos kvinder og ble udslæt hos børn . Trøske er ikke en smitsom infektion og påvirker alle med en sænket immunforsvar . Dette er grunden til små børn og ældre voksne , er modtagelige.

Symptomer


En drosler infektion skaber revner ved mundvigene med hvide sår i hele munden . De sår dukke op på tungen , indersiden af kinderne og undertiden på gummerne og mandler . De sår synes at være cremet og vil bløde lidt , hvis skrabet eller gned . En ammede barn vil ikke ønsker at fodre , fordi de sår er smertefulde . Mens trøske ikke er smitsom , er det muligt for et barn at videregive smitten til brystet af den ammende mor. Moderens brystvorter vises rødt og følsomt og såret under og efter sygepleje . Areola kan flage eller synes skinnende . Jagende smerter i brystet , er fælles med en infektion .

Årsag


Svampen , der forårsager trøske er almindelig i kroppen og miljøet . En svamp infektion opstår , når immunsystemet bliver svag på grund af en sygdom eller ved at tage medicin såsom antibiotika . Et spædbarn kan blive udsat for gæren i løbet af en vaginal fødsel , fordi gæren er til stede i skeden . Tæt kontakt med familiemedlemmer vil også indføre , at gæren et spædbarn eller et barn . Gæren venter i kroppen for immunsystemet at svække .

Behandling


Medicinsk behandling er ikke altid nødvendigt for børn , der spiser mad . Mange børn reagerer på at tilføje fødevarer, balance bakterier og gær i kroppen og munden . Dette omfatter yoghurt , kærnemælk og syrnet fløde . En ammende barn eller et barn med en infektion, der ikke heler vil blive givet en svampedræbende medicin . En mor som ammer , vil også blive behandlet for at forhindre smitte i at passere frem og tilbage .

Komplikationer

Det er sjældent, at der opstår komplikationer fra en drossel infektion . Infektionen kan vende tilbage , når immunforsvaret er svækket , men det kan behandles . Børn , der sutter deres tommelfingre kan få en drossel eller Candida infektion omkring negl .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.