hvad er årsagerne til den høje testosteron hos kvinder ?

Testosteron er et mandligt hormon , men kvinder har det også . Hos kvinder er testosteron gavnligt , når det er på det rigtige niveau . Det fremmer æggestokkene funktion , knoglestyrke og libido . Men når testosteronniveau bliver for høj i en kvinde , kan dette resultere i mandlige egenskaber , såsom acne , overskydende hår på ansigt og krop , mandlig skaldethed og en uddybet stemme

Too Much


Kvinder, der har for meget testosteron på grund af sygdom eller på grund af medicin ( steroider ) , at de tager kan opleve en nedgang i deres buste størrelse og mange af de samme sundhedsspørgsmål , at mænd oplevelse.

PCOS


Polycystisk ovariesyndrom ( PSOC ) menes at være den mest almindelige årsag til høj testosteron niveauer hos kvinder . Mellem 6 og 10 procent af præmenopausale kvinder er berørt af dette syndrom . Når en kvinde har PCOS , hun producerer for mange mandlige hormoner kaldet androgener , herunder testosteron . Når for meget testosteron er produceret , kan dette forhindre ægløsning , forstyrre menstruationscyklus og føre til barnløshed .

PCOS får sit navn fra den lille cyster , at den tilbageholdte æg form , og at omringe æggestokkene . Tumorer i binyrerne eller æggestokke kan medføre ovarie ubalance eller PCOS , som alle kan resultere i for meget testosteron , der produceres og mandlige egenskaber at udvikle, bemærker University of Maryland Medical Center .

LH og FSH


Når PCOS er til stede , luteiniserende hormoner ( LH ) gør æggestokkene producerer for mange androgener ( mandlige hormoner ) . Generelt hypofysen udgivelser follikelstimulerende hormoner ( FSH ) , som hurtigt cellerne i æggestokken til at ændre store androgener til østrogen . Når en kvinde har PCOS , er hendes FSH niveau faldt i forhold til de høje luteiniserende hormon niveauer . Den Insulite Laboratories noterer sig, at de mandlige hormoner ikke er konverteret til østrogen , som de burde være , når PCOS findes .

Adrenal Hyperplasi


For meget testosteron kan også være forårsaget af en tilstand kaldet binyre hyperplasi , ifølge National Institutes of Sundhed . Når en person har denne betingelse , der er en unormal produktion af steroidhormoner af binyrerne , herunder androgen og kortisol . Folk , der har denne sygdom mangler et enzym , der kræves af binyrerne til at producere hormoner aldosteron og kortisol . Hvis binyrerne ikke kan producere disse hormoner , binyrerne producerer for meget testosteron . Hvis en kvinde har en androgen-secernerende tumor i hendes binyrer eller i hendes æggestokke , kan dette resultere i en overbelastning af testosteron

normale niveau

Ifølge Cigna , burde den normale niveauer af testosteron i en kvinde være . :

* Mindre end 10 ng /dl fra 1 måned gamle til puberteten
* 1 til 12ng/dL fra alderen 7 til 9
* 1 til 53 ng /dl fra alder 14 til 17
* 10 til 70 ng /dl premenopause
* 7 til 40 ng /dl postmenopause

Steroider

Hvis en kvinde tager anabolske steroider , som er en form for testosteron denne kan svække hendes immunsystem , skader hendes lever , øger hendes risiko for at få et hjerteanfald og andre hjerte-kar- problemer , give hende menstruationer til at stoppe og resultere i endometrie-og livmoderhalskræft samt barnløshed og en ændring i hendes reproduktive system .

Characertistic

En interessant bemærkning om kvinder, der har et højt testosteron niveau er, at de har ring fingre , der er længere end deres pegefingeren .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.