hvad er det normale blodtryk for kvinder ?

Det er vigtigt at holde øje med dit blodtryk jævnligt , og for at ændre din kost , livsstil og niveauer af fysisk aktivitet for at fastholde dit blodtryk inden for normalområdet . Hvad enten du tager p- piller , gravid , menopause eller African American , opretholde normale blodtryk reducerer risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde hos kvinder i alle aldre

Definition of Blood Pressure


Blodtrykket henviser til måling af den kraft mod væggene i blodårerne som hjertet pumper blodet gennem kroppen . Hver gang dit hjerte kontrakter , er blod " presset " mod væggene i arterier og målt som systolisk blodtryk ( den første eller øverste række ) . Når hjertet slapper af og genfyldning med blod , trykket på arterievæggene dråber markant . Denne afslappede tilstand måles som diastolisk blodtryk ( det andet eller bunden nummer ) .

måling af blodtryk


Blodtrykket er taget med et stetoskop til at lytte til din blodgennemstrømning og en manchet stil blodtryksmaaler , der er viklet rundt om overarmen og pumpes op . Trykke på udløserknappen ventil , lufttryk i manchetten langsomt reduceres , indtil lægen hører en dump lyd , hvilket indikerer , at blod igen bliver tvunget igennem pulsåren . Dette vil blive registreret som systolisk eller toppen antallet af blodtrykket . Lufttryk på manchetten fortsat vil blive frigivet , før der er ingen lyd , og dette antal vil blive registreret som din diastoliske blodtryk .

normalt blodtryk


Optimal blodtrykket anses for at være 120/80 mmHg eller derunder , men blodtrykket så højt som 130/85 mmHg stadig betragtes inden for normalområdet . En diagnose af forhøjet blodtryk eller hypertension er som regel lavet efter tre eller flere på hinanden følgende aflæsninger tages af 140/90 mmHg eller derover . Medicinske behandling påbegyndes normalt .

Bemærk at blodtrykket svinger nævnt ovenfor, gælder for både mænd og kvinder . Men kvinderne har særlige risici for at udvikle forhøjet blodtryk . Drug producent oplysningserklæringer advarer om, at p- piller har været forbundet med højt blodtryk i nogle kvinder . Kvinder ordineret p-piller bliver advaret om ikke at ryge mens du tager det, især hvis de lider af mild nyresygdom , har en familie historie med højt blodtryk eller er over 35 år .

Sorte kvinder i risikogruppen


Statistisk , African American kvinder i alle aldre er mere tilbøjelige til at have højere blodtryk end hvide kvinder og for at være mere modtagelige for hypertension og de dermed forbundne sundhedsrisici . Der er ingen videnskabelig dokumentation for, at beviser , hvorfor dog .

blodtrykket hos Graviditet

Nogle kvinder udvikler højt blodtryk pludseligt under en graviditet , som er en tilstand, der kaldes gestationel hypertension . En pludselig stigning i blodtrykket kan være alvorlige og medføre komplikationer , herunder tidlig fødsel af barnet eller lav fødselsvægt . En gravid kvinde kan også udvikle præeklampsi , hvilket er en pludselig stigning i blodtrykket , der finder sted efter den 20. uge af graviditeten . Preeclampsia kan være livstruende for både det ufødte barn og moderen , og fødselslæger vil ofte vælge at levere en baby tidligt af kejsersnit .

Blodtryk og overgangsalder

Pre-menopausale kvinder ( generelt under år 45) udvikler højt blodtryk mindre hyppigt end mænd , som menes at skyldes den beskyttende virkning af hormonet østrogen . Men på ca alder 55 ( hvor de fleste kvinder er gennem overgangsalderen, og menstruationscyklus er ophørt helt ) , kvinder har en meget højere risiko for at udvikle forhøjet blodtryk end mænd .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.