hvad producerer hCG i en gravid kvinde ?

Progesteron Drægtighed


Betydningen af progesteron til din graviditet med til at forklare behovet for hCG produktion . I anden halvdel af din menstruationscyklus , holde et højt niveau af progesteron dig fra at have en menstruation og hjælpe med at forberede din livmoderslimhinden for en vellykket implantation af det befrugtede æg . Når du bliver gravid , progesteron hjælper med at forberede dine bryster til at producere mælk til dit barn efter fødslen . Progesteron opfylder andre vigtige opgaver i forbindelse med graviditet , herunder at begrænse mængden af prostaglandiner i kroppen og hæmme uterine kontraktioner . Ifølge Robert Creasy , MD , Professor emeritus ved Institut for Obstetrik , Gynækologi og reproduktiv Fakultet ved University of Texas Medical School i Houston , vil utilstrækkeligt progesteron i den tidlige drægtighed resultere i tab af din graviditet .

Corpus Luteum og Hormoner


Under ægløsningen , en follikel i en af dine æggestokke frigiver et modent æg , der rejser ned din æggeleder at blive befrugtet . Denne follikel udvikler sig til corpus luteum , som producerer et højt niveau af østrogen og progesteron , to hormoner, der er afgørende for at bevare din graviditet . Hvis sædcellerne ikke befrugte ægget , så din krop har ikke brug for det høje niveau af østrogen og progesteron , corpus luteum stopper produktion af disse to hormoner og degenererer , forårsager din krop til at gå gennem en menstruation

HCG Production .


Hvis sæd befrugter ægget , ægget rejser ind i din livmoder ( knyttet til livmoderens slimhinde ) , og cellerne omkring det ( som i sidste ende danne moderkagen ) begynder at producere hCG . Embryonet produktion af hCG sender et signal til corpus luteum til fortsat at producere progesteron for at opretholde graviditeten . Creasy , at hCG forlænger levetiden af corpus luteum , indtil moderkagen har udviklet til det punkt, at det kan producere progesteron selv . Typisk , dette skift af progesteron produktion fra corpus luteum til moderkagen foregår omkring 10 uger af graviditeten , så hCG spiller en afgørende rolle i denne periode for at holde din ufødte barn i live .

HCG niveauer


Når embryo begynder at producere hCG , mængden af dette hormon i kroppen stige regelmæssigt . Den amerikanske Graviditet Association fastslår, at en blodprøve første kan påvise niveauer af hCG omkring 11 dage efter undfangelsen , en urintest kan påvise hCG cirka 12 til 14 dage efter undfangelsen . I de fleste graviditeter . hCG dobbelt cirka hver to til tre dage , et højdepunkt et tidspunkt mellem den ottende og 11. uge af graviditeten Din hCG vil derefter sænke og stabilisere sig for resten af din graviditet .

Problemer med hCG Production

HCG niveauer typisk stige på visse satser i den tidlige graviditet . Hvis din fødselslæge eller jordemoder bemærker , at dine hCG er unormalt , vil hun som regel tjekke dine niveauer flere gange for at fastlægge det sundhedsmærke af din graviditet . Ifølge den amerikanske Graviditet Association , kan et højt niveau af hCG i blodet indikerer en kindtand graviditet ( unormal vækst af væv i din livmoder ) eller en flerfoldsgraviditet. Lavt indhold af hCG i blodet kunne tyde på en abort ( spontan afbrydelse af graviditeten ) eller ektopisk graviditet ( implantation af ægget på et sted uden for livmoderen ) .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.