hvordan man kan sætte kontaktlinser på

Kontaktlinser er klare diske , der er båret direkte på øjet for at korrigere problemer med synet . De er et godt alternativ til dem , der foretrækker ikke at bære briller . Nogle mennesker får nervøse eller endda angst ved tanken om at sætte et objekt på deres øjne , men hurtigt indser det er faktisk ganske behageligt . Sætte en kontakt på for første gang kan være en lang og skærpende erfaring , så det er vigtigt at kende den rette teknik til at sikre den hurtigst processen mulige :

1 .
Vask overfladen , som du står over . Hvis kontakten falder , mens du forsøger at sætte det i , er det bedst , at det falder på en ren overflade .
2 .

Vask dine hænder med varmt vand og sæbe . Være ekstra opmærksom på dine fingerspidser , da disse er de dele , der rører kontakter mest.
3 .
Dyp din højre pegefinger ind i kontakt containeren . Kontaktpersonen vil naturligvis holde fast i din finger , når det kommer i kontakt med det. Må ikke trykke hårdt mod kontakt og trække det mod siden af beholderen for at få det ud , da dette kan få det til at rippe .
4 .
Undersøg kontakt for at sikre, at det vender den rigtige måde . Kanterne af kontakt skal pege lige op . Hvis kanterne lidt påpege , skal du vende kontakte omkring .

5 .
Træk din top øjenlåg op med pegefingeren på venstre hånd .
6 .
Træk din bund øjenlåg ned med den midterste finger på højre hånd . Kontaktpersonen skal dog stadig være på din pegefinger på dette tidspunkt .
7 .

Tryk kontakten mod dine øjeæble forsigtigt . Kontaktpersonen vil låsen på øjet med lille indsats .
8 .
Roll øjet rundt og blinker flere gange for at sikre, at det er på plads . Hvis kontakten falder ud , gentag trin , indtil du får det rigtige .

gode råd og advarsler


 • Hvis du har forskellige forskrifter for hvert øje , så dobbelttjek at Sørg for, at den rigtige kontakt går i hvert øje . Hvis du er usikker på, om kontakten vender den rigtige måde , placeres kontakt på folden af håndfladen lige under lillefingeren . Luk din hånd lige nok , at kontakten begynder at folde . Hvis kontakten folder op som en taco shell , er det vender den rigtige vej . Hvis kontakten folder tilbage og holder sig til din hånd , vende det den anden vej rundt .

 • Kommentarer

  link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

  Redaktør: Karin Nyberg
  Nyheder redactor: Morten Christofferse

  Kundeservice: Stig Sørensen,
  Flemming Salomon

  Tel: +45 99 99 99 80
  Fax: +45 99 99 99 88

  © Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.