kan jeg blive gravid en uge før min menstruation ?

Med næsten halvdelen af alle graviditeter i USA uplanlagte , ifølge den amerikanske Graviditet Association , kan præcise oplysninger om en kvindes månedlige cyklus bidrage til at give yderligere indsigt i den reproduktive proces . Trods mange fælles myter , kan kvinder blive gravide på stort set ethvert punkt i deres menstruationscyklus , herunder uge før blødningen

Betydning


Kvinder er frugtbar for ca 7-10 dage hver måned . Hvis en kvinde er sikker på, at ægløsning fandt sted på mindst to dage før den periode , hvor hun ønsker at have ubeskyttet sex , hendes chancer for graviditet er slanke , men stadig muligt .

Time Frame


En typisk menstruationscyklus begynder med menstruation på dag 1 , ægløsning omkring dag 14 , og starter forfra efter 28 dage, hvis en kvinde ikke bliver gravid . Sædceller kan leve op til 3 dage i en kvindes æggeledere , og de frigjorte æg forbliver levedygtige i op til 24 timer.

Overvejelser


Cycle længder og fertilitet vinduer varierer fra kvinde til kvinde og fra måned til måned . Par må benytte standard retningslinje af 28 dage til at afgøre , hvorvidt en kvinde er frugtbar .

Misforståelser


Medmindre de diagram deres frugtbarhed tegn , er det umuligt for de fleste kvinder til at fastslå, at ægløsning har fundet sted. Nogle kvinder kan opleve mavesmerter i løbet af denne tid kaldes mittelschmerz , men anekdotiske beviser kan ikke påberåbes for at bestemme "sikre" perioder for prævention-fri sex .

Advarsel

Par , der ikke ønsker at blive gravide , bør anvende prævention hver gang samleje forekommer for at forebygge undfangelse .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.