komplikationer af placenta previa

Moderkage previa er en graviditet tilstand , hvor en lavtliggende moderkage dækker eller rører livmoderhalsen . Da moderkagen leverer barnet med blod og næring , dette organ er vigtigt at dens overlevelse . Moderkage previa er en alvorlig tilstand , som er yderst farlig for moderen så godt. Der er mange komplikationer , der kunne opstå med en lavtliggende moderkage , og enhver gravid kvinde bør forstå dem

Typer


Der . er to typer af moderkagen previa-marginal og fuldstændige. Den marginale sort har moderkagen lige ved siden af , men ikke dækker , livmoderhalsen . Fuldstændig, på den anden side , dækker hele livmoderhalsen . Begge er farlige , og begge kan føre til tre vigtigste komplikationer : alvorlig blødning , placenta accreta eller sågar for tidlig fødsel . Da der er så mange blodkar i moderkagen , de mister en masse blod hurtigt . Hvis livmoderhalsen udvider , kunne det brud moderkagen , og moderen kunne have en blodtransfusion eller eventuelt dø . Ofte for tidlig fødsel er nødvendigt, hvis læger ikke længere kan kontrollere cervikal dilatation eller blødning , og de skal levere barnet via kejsersnit , uanset hvor tidligt det er . Moderkagen accreta er en anden komplikation , der sker med 1 ud af 10 placenta previa babyer , ifølge BabyCenter. com . Dette er, når moderkagen indlejrer for langt ind i livmodervæggen og kan ikke frigøre sig efter fødslen . Ofte er den eneste løsning er en hysterektomi at stoppe blødningen .

Tidsramme


ultralyd viser en lavtliggende moderkage i andet trimester er ikke for om . Faktisk stadig kun omkring 10 procent af mødrene har moderkagen previa , når det drejer sig tid til at levere deres babyer , ifølge BabyCenter . com . Når livmoderen udvider sig, det naturligt " bevæger " moderkagen højere og højere . Det er ikke før en opfølgning ultralyd i tredje trimester , at læger begynder at bekymre sig om moderkagen Previa .

Forholdsregler


Når du er blevet diagnosticeret med moderkagen previa , bør du stoppe have samleje , og lægen vil ikke længere udføre vaginal eksamener . Regelmæssig ultralyd advare lægerne til enhver indre blødninger , og du skal holde en streng pas på dig selv til vaginal blødning . Desuden kan du ikke være sat på sengeleje , og som udøver og anstrengende aktivitet er forbudt .

Ekspert Insight


Overdreven blødning efter kejsersnit er en af de største bekymringer med moderkagen previa patienter . Typisk efter en C-sektion , vil moderen gives pitocin indgået kontrakter for livmoderen . Disse sammentrækninger er designet til at hjælpe med at stoppe blødningen , især ved synet , hvor moderkagen tillægger livmoderen . Nogle gange er dette blødninger ikke stopper i nogen tid , og det er nødvendigt for kvinden at have en blodtransfusion .

Risikofaktorer

Kvinder med tidligere uterus kirurgi såsom en C- sektion eller uterin fibroid fjernelse er mere sandsynlighed for at få moderkagen Previa . Også kvinder med multipla , der røg , eller er over 35 år er i større risici , ifølge MayoClinic. com .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.