tegn på infektion efter galdeblæren operation

Galdeblæren kirurgi er nødvendig , når galdeblæren er betændt eller inficeret af sygdom eller galdesten . Ligesom alle andre kirurgiske indgreb , kommer galdeblære kirurgi med risici såsom infektion , som kan være alvorlig , hvis den ikke er behandlet med det samme . Infektionen kan sprede sig til blodbanen , hvilket kan føre til døden , hvis ubehandlet

Komplikationer


Galdeblære kirurgi udføres typisk ved hjælp af en laparoskopisk kamera . Tre små indsnit er lavet og galdeblæren fjernes ved hjælp af bittesmå robotarme . I næsten alle tilfælde laparoskopisk galdeblæren kirurgi går meget godt . Men i sjældne tilfælde kan kirurgen nødt til at åbne op for patienten med et stort indsnit , hvis han eller hun har svært ved at se med kameraet på grund af blødning , skader eller arvæv fra tidligere operationer . Dette kan også ske, hvis en person er svært overvægtig . En større indsnit betyder længere nedetid for patienten og muligheden for flere komplikationer efter operationen .

Hævede eller rød snit


En af de mest almindelige tegn på infektion efter galdeblæren kirurgi er en hævet eller rød indsnit . Når dette sker, indsnit ofte føler smertefuldt at røre ved . Gå til skadestuen eller besøge din læge med det samme at tage sig af infektionen . Din læge vil rådgive dig til at se for dette, mens også holde dine sår rene . Undgå at tage et bad eller laver noget anstrengende aktiviteter lige efter operationen .

Udledning fra incisionen


Et andet tegn på infektion er gul eller klar udledning på incisionssted . Ofte din snit vil også blive hævet og rødt . Din krop forsøger at tage sig af infektion ved at skabe slimhinderne . I nogle tilfælde den menneskelige krop er i stand til at stoppe infektionen i dens spor . Men , hvis du bemærker nogen form for udledning kommer fra din indsnit er det meget vigtigt at se din læge .

Feber


Et andet tegn på infektion efter galdeblæren kirurgi er en høj feber . Din kropstemperatur stiger i et forsøg på at slippe af med de bakterier ved at dræbe det af med varmen . Hvis du har en høj feber i mere end et par timer , så spørg nogen køre dig på skadestuen med det samme . Din temperatur kan fortsætte med at spike og bagefter kan du opleve koldsved . Du kan også nødvendigt antibiotika eller anden form for medicin .

Diarré

Et andet tegn på infektion efter galdeblæren kirurgi er svær diarré . Det er normalt at have mild diarré til og fra et par uger efter at have hende galdeblæren fjernet . Men det er ikke normalt at have alvorlige smertefulde eller blodig diarré lige efter operationen . Faktisk bør din fordøjelse bevæger sig meget langsomt i den første uge efter operationen . Mange læger anbefaler, at du kun bør spise klar væske bouillon , vand og frugtgele efter operationen .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.