typer af antistoffer

Antistoffer , eller immunoglobuliner , er et afgørende element i kroppens immunsystem og udskilles af de hvide blodlegemer . Deres eneste formål er at bekæmpe antigener i kroppen . Antigener fremmede stoffer , som kan findes på overfladen af ting såsom fødevarer , røde blodlegemer , kræft celler og pollen

fem typer


Den menneskelige krop har fem forskellige typer af antistoffer . Disse immunoglobuliner , som er forkortet som Ig , er identificeret ved et bogstav og har en bestemt funktion .

Immunoglobulin M


IgM er den største af alle de antistoffer , og det er det første antistof vises i omløb . Omkring 5 til 10 procent af de cirkulerende antistoffer i en krop er IgM .

immunoglobulin G


IgG , også kaldet gamma globulin , udgør omkring 80 procent af antistoffer cirkulerer i en krop. Dette antistof fortsætter det arbejde , der er påbegyndt af IgM .

Immunoglobulin E


IgE findes kun i meget små mængder . Det er typisk ses hos mennesker, der får en allergisk reaktion .

Immunoglobulin D

IgD findes i bittesmå trin i blodbanen . Dens funktion er ikke helt klart , men det gør spille en rolle i kroppens immunforsvar .

Immunoglobulin A

IgA findes i kroppens sekreter samt blodet. Det er en protectant , der findes i tårer , spyt og det respiratoriske og fordøjelseskanalen . Det er også udskilles i modermælk og øger immunitet barnet .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.