uregelmæssig vejrtrækning hos spædbørn

Der er sandsynligvis ikke en forælder i live , der ikke har set hans eller hendes barn sover , og spekulerede på, om barnet virkelig var vejrtrækning . Men hvad er normal , når det kommer til vejrtrækning og babyer ? Er der virkelig grund til bekymring ? Her er hvad alle forældre skal vide

Periodiske Vejrtrækning


Det er normalt, at nyfødte har " periodisk vejrtrækning . " Det er, når et spædbarn ånder langsomt for en tid , så ånder hurtigere , så bremser , og så videre . Periodiske vejrtrækning kan også omfatte korte perioder af vejrtrækning så overfladisk , kan du ikke være i stand til at opdage vejrtrækning overhovedet. Og nogle gange din baby kan , ja, stop vejrtrækning i et par sekunder .

Nyfødte med periodisk vejrtrækning bør ikke have nogen andre symptomer på en vejrtrækning problem , ligesom blueness omkring munden , grå hud , eller hiven efter vejret .

Apnea af præmatur


Bortset fra det normale periodiske vejrtrækning , den mest almindelige årsag til uregelmæssig vejrtrækning hos spædbørn er apnø af præmatur . Vidt påvirker tidligt fødte børn ( børn født før 37 ugers svangerskab ) , apnø af præmatur er fundet i 85 procent af babyer født vejer omkring to pounds , 50 procent af babyer født vejer omkring tre pounds , og omkring 25 procent af spædbørn født på omkring 5 # xBD ; pounds .

Apnea af præmatur resultater i perioder uden vejrtrækning ( for mindst 20 sekunder) og er forårsaget af barnets umodne hjerne , som ikke er helt klar til at kontrollere vejrtrækningen . Babyer , der lider af denne form for apnø kan have blå læber eller grå-farvet hud .

Behandling Apnea af præmatur


Behandling varierer efter sværhedsgrad , men de mere tidligt et spædbarn er , jo mere sandsynligt, at han eller hun vil behov for stærkere indsats . For de værste tilfælde er en ventilator benyttes, hvilket skubber ilt ind og ud af lungerne uden hjælp fra baby . Efter en sådan behandling , vil barnet opgradere til en CPAP ( kontinuerligt positivt luftvejstryk ) maskine , som giver lettere pres for at hjælpe barnets lunger åben for luft . I de mindst alvorlige tilfælde , er ekstra ilt gives til barnet gennem en nasal kanyle ( en tynd slange indsat i næsen ) .

Alt dette behandling normalt finder sted på et hospital , men til tider babyer kommer hjem med supplerende ilt , eller en speciel skærm , der advarer forældre , når barnet stopper vejrtrækning . I de fleste tilfælde er apnø af præmatur overvokset af omkring 44 svangerskabsuge .

Sleep Apnea


Du ved måske allerede , at voksne , der snorker eller har perioder uden vejrtrækning , mens de sover har søvnapnø . Men du kan ikke vide babyer kan undertiden have søvnapnø , også . Søvnapnø er forvoldt enten af en obstruktion , en hjerne , der ikke sender signaler til kroppen at trække vejret , eller en kombination af disse . Ligesom apnø af præmatur , stop babyer med søvnapnø vejrtrækning i mindst 20 sekunder ad gangen .

Behandling af søvnapnø

I de fleste tilfælde , børnelæger ordinere en medicinsk-grade vejrtrækning monitor, som advarer forældre , når barnet stopper vejrtrækning . Sommetider et hjem CPAP maskine kan også være nødvendigt .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.