celletyper

Biologi er studiet af livets sted på mange forskellige niveauer . I bredeste forstand , forekommer livet i et økosystem består af alle organismer , der lever i et bestemt område eller miljø , såsom på en savanne eller i en regnskov . Alle organismer inden for denne økosystem er et fællesskab , med forskellige grupper interagerer med hinanden . Disse samfund består af særlige arter , såsom zebraer eller bier . Kollektivt , kaldes de befolkninger .

Populationer er yderligere opdelt i organismer , som en zebra , eller et menneske . Derefter inden for den pågældende organisme , forekommer livet på organsystem plan, såsom hjerte-kar- systemet . Systemer er yderligere opdelt i de enkelte organer , organer i væv og endelig væv i enkelte celler . Inden for de enkelte celle , sker livet på de kemiske niveau

Hvad er en celle ?


Celler er den grundlæggende enhed for alt liv på Jorden . De er ansvarlige for indtag og omstilling af næringsstoffer , reparation og reproduktion . Endnu vigtigere , celler hus genetiske instruktioner for hele organismen . Nogle organismer er encellede , der består af en enkelt celle , mens andre er flercellede og består af mange celler , som f. eks den menneskelige krop

Betydning


På planeten Jorden , er der to hovedtyper af celler : prokaryote og eukaryote . Cellerne af bakterier og Archea ( blå-grøn alger ) er prokaryote . Alle resten af Jordens organismer såsom planter , svampe og dyr ( herunder mennesker ) består af eukaryote celler . Protister såsom amøber og protozoer også tilhører eukaryote celle kategori .

Chefen Forskellen mellem de to kategorier af celler er , at prokaryote celler manglende interne strukturer, der er omgivet af en plasmamembran , og de gør ikke har en sand kerne . En sand kerne indeholder den genetiske information ( DNA ) for cellen og er omgivet af en membran , der adskiller den fra resten af cellen. Prokaryote celler har en " nucleoid region " kun .

Celler af eukaryote organismer er 10 gange større end prokaryoter , og er i stand til at indeholde 1. 000 gange lydstyrken.

cellestruktur


organeller , de store strukturer, som findes inden for menneskelige celler , bl. a. kernen , endoplasmatiske reticulum ( ER ) , mitokondrier Golgi apparat , plasma membran og centrioler . Organeller er ophængt i cytosolen , en tynd gennemsigtig væske , og tilsammen udgør cellens " cytoplasma. "

plasmamembranen er cellens ydre skal , en meget tynd film , der tjener som beskyttende ydre grænse der adskiller og vedlagde indvendige celle dele fra det ydre miljø . Dens primære funktion er at regulere og kontrollere flytning af stoffer ind og ud af cellen . Små hår-lignende strukturer kan være knyttet til plasmamembranen , cilier eller flageller er ansvarlige for cellens bevægelighed. Kernen , der er beskyttet af et dobbelt lag membran , er den største organel i cellen . Det er kugleformet og indeholder deoxyribonukleinsyre , eller DNA . Kernen indeholder også nucleolus og kromosomer . Almindeligvis kaldes " kraftcenter af cellen , " den mitokondrier er , hvor næringsstoffer omdannes til energi i cellen kan bruge .

det endoplasmatiske reticulum , eller ER , er en hindeagtige netværk strækker sig gennem en stor del af cytoplasma . ER 's rolle er i syntesen af lipider ( fedtstoffer ) og ændring af proteiner . Nogle dele af ER har bittesmå , sfærisk organeller er knyttet til den ydre overflade , kaldet ribosomer , som er de steder af protein syntese. ER med ribosomer kaldes ru ER . Spille en væsentlig rolle i celledelingen , centrioler er cylindrisk form og er placeret i nærheden af kernen

celletyper


I den menneskelige krop , er cellerne inddelt i fire grundlæggende kategorier : . epitel , muskuløs , nerve og bindevæv .

epitelceller er den beskyttende beklædning omgivende alle organer , kirtler og hud . De linje hule organer , såsom spiserøret , tyktarm og lunger gange .

Muskelceller gruppe sammen for at blive den enkelte muskler i kroppen . De indeholder et væld af microfilaments som selv indeholder aktin og myosin . Aktin og myosin gøre det muligt for muskelceller til at optage med henblik på at producere muskelbevægelser .

Nerveceller , eller neuroner , er meget ophidset , da de har axoner og dendritter . Axoner og dendritter er specialiseret vedhæng der strækker sig fra cellen og er ansvarlige for gennemførelsen elektrokemiske beskeder både til og fra hver celle . Neuroner adskiller sig fra andre celler i , at de ikke erstattes , når de dør .

Den mest udbredte form for celle , bindevævsceller varierer i form, størrelse og struktur . De findes i brusk , knogler , fedt , blod og lymfe væske .

Cancer

Kræft refererer til en kategori af omkring 100 sygdomme , hvor unormale celler vokser ukontrollabelt , der flytter ind i andre væv og organer . Den type kræft er typisk bestemt af den form for celle, hvor væksten indviede. Kræft , der begynder i epitelcelle væv kaldes karcinomer , og de påvirker bindevæv celler er sarkomer . Når unormal cellevækst begynder i neuroner ( hjerne eller rygmarv ), er det et centralt nervesystem kræft .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.