fakta om abort

Abort er afbrydelse af en graviditet . Kvinder valgte at afbryde deres graviditet for en række forskellige årsager . Selv om beslutningen om at få en abort er kontroversiel og bærer en masse etiske dilemmaer , er proceduren været lovligt siden 1973 . Ifølge The American College of Obstetricians og Gynækologer , cirka 1,3 millioner aborter er præfabrikerede hvert år i USA

Abort


Abort er den proces udvisningen et foster fra en kvindes livmoder . De fleste aborter sker i løbet af de første tre måneder af graviditeten , også kendt som den første trimester . Aborter kan preformed af læger eller andre lægelige sundhedspersonale på et hospital , klinik eller lægecenter . Aborter er sikre . De risici, er ekstremt lav, og det typisk ikke forbyder en kvinde fra at undfange og gennemføre en baby til udtryk i fremtiden ( ACOG ) .

Typer


Medicinske og kirurgiske aborter er de to typer af abort . Medicinsk abort foregår gennem processen med medicin . Denne metode er kun sikre i de første ni uger af graviditeten . Piller er administreret til at stoppe udgivelsen af nødvendige graviditet hormoner som progesteron . Uden den nødvendige hormoner . foring af livmoderen Thins Efter et par dage , tager kvinden en anden medicin , der gør livmoderen kontrakten og tomme . Medicinsk abort er 97 procent effektiv .

Kirurgisk abort tegner sig for 87 procent af aborter formstøbte i USA ( Henry J. Kaiser Family Foundation ) . Denne metode anvendes , når graviditeten er længere henne , men det skal være preformed før uge tretten af graviditeten . Den sundhedsperson fjerner slimhinden i livmoderen og bruger derefter suge at tømme livmoderen . Denne type af abort er næsten 100 procent effektiv i afslutning af en graviditet .

Trends


Ifølge Henry J. Kaiser Family Foundation , 49 procent af graviditeter er utilsigtede hvert år i USA . Af de 49 procent af uplanlagte graviditeter , 42 procent resultere i abort . I gennemsnit tager de fleste aborter sted før tolv uger ( 89 procent ) , og kun en procent finder sted efter 21 uger . Abort er størst blandt kvinder med lave indkomster . Blandt African American kvinder , er forekomsten af abort 49 per 1. 000 kvinder . Hispanic kvinder abort i 33 ud af 1. 000 graviditeter . Kun 13 per 1. 000 graviditeter resultere i aborter for kaukasiske kvinder .

Finansiering


Abort priserne varierer. Omkostningerne afhænger af sted, type af abort og længde af graviditet . Pr. 202C de gennemsnitlige udgifter til en abort på ti uger er 350 dollars . På 20 uger , springer de gennemsnitlige omkostninger til $ 1. 260 . Medicaid dækker abort omkostninger helt under Federal retningslinjer , når en abort er preformed på grund af voldtægt , incest eller livet truede . Alle andre årsager til abort er ikke understøttet af Medicaid .

Tilgængelighed

87 procent af amterne i USA har ingen abort udbyder . Kvinder, der bor i Syd -og Midtvesten har mindre adgang til abort klinikker og hospitaler er villige til at udføre proceduren . I de fleste forekomster , skal en kvinde rejser over 100 miles for at opnå tjenesten . Dette beløb for at rejse kan gøre det næsten umuligt for en lav indkomst person til at modtage en abort . Couple dette faktum med Medicaid 's manglende evne til at dække abort omkostninger , og du opdage, at mange kvinder er der babyer , de kan ikke råd til , fordi de ikke har adgang til abort muligheder .


Kommentarer

link:

  • Lendo
  • Om os
  • Advertising
  • Fortæl redaktionen
  • Få nyhedsbreve
  • RSS-feed

Redaktør: Karin Nyberg
Nyheder redactor: Morten Christofferse

Kundeservice: Stig Sørensen,
Flemming Salomon

Tel: +45 99 99 99 80
Fax: +45 99 99 99 88

© Copyright 2013-2014 www.sundhedguide.com - All rights reserved.